16 Ekim 2009 Cuma

Milli Takım Forması

Şu anda giyilen Milli forma çok fazla tshirt gibi duruyor Nike'ın tasarladığı...Tanju'nun üzerindeki forma bence,bizi bütün dünyada işte bu Türk Milli takımı formasıdır dedirtecek kadar karakteristik...Tabii ki kırmızı şort ile çok daha güzel durur o ayrı.

2 yorum:

Selocan dedi ki...

Takımımızn karakteristik formasının olmasını çok isterdim ilk rsimdeki forma gibi. Mesela turkuaz forma da yıllarca kullanılsaydı karakteristik bir takım olurduk. Belki bizi Turkuazlar diye çağırırlardı. İtalyanlar ve Hollandalılar gibi. Turkuazın bir Türk rengi olduğunu ve adının Türklerden geldiğini unutmayalım. Ama böyle fikirler bizde hemen vatan haini ilan edilir. Halbuki bir turkuaz "AWAY" forma çok hoş olurdu. Bize reklam getirisi de oldukça yüksek olurdu.

mbelge dedi ki...

Geçen gün Hagi'nin belgeselini izledim. Milli takım kariyerinin anlatıldığı ilk belgeselde milli forma altında oynadığı maçların görüntüleri vardı. 1985 yılından bir maç görüntüye geldi. Görüntü pek net değildi, altta rakip Turcia yazıyordu ama ben maçın Romanya-Türkiye maçı olduğunu Turcia yazısından değil, beyaz üzerine kırmızı şeritli formadan anladım. Turcia acaba Türkiye mi diyorsun ilk başta ama bunu netleştiren FORMA oluyor yani. Galatasarayımız için nasıl sarı-kırmızı parçalı diyorsak, milli takım için ise efsane forma yeniden giyilmeye başlanmalıdır. Adı üstünde efsane forma!

Muharrem Belge
http://muharrembelge.blogspot.com/