29 Ekim 2009 Perşembe

Türkiye Kupası Maçının Ardından...

Ligi 5. bitirmenin bonusu oldu bu maç...Maça ne takım ne tribünler konsantre olamadı.Hazırlık maçı tadında geçti.Rakibin kaçan penaltısı,Galatasaray'ın verilmeyen net bir penaltısı ve bir golü vardı ama kimse üzerinde durmadı.Bucasporlu genç oyuncular ilerde anlatır ben Kewell'a karşı oynadım bir maç diye.

Linderoth'un bu takım kimyasında çok özel bir yeri var ama çok uzun sakatlıklar bırakmadı yakasını.Farkını 2.golü izleyenler görmüştür.Topal,Barış,Sarp ve Ayhan'da olmayan bir özellik sahanın boylamasına etkili pas atmak.Tekrar sakatlanırsa devre arası ya da en geç sezon sonu gıder ama o beladan kurtulduysa bu takıma sınıf atlatır orta sahada.

Alt yapıdan gelen yetenekli oyuncuya diğer takımlara göre çok daha fazla kredi verilir Galatasaray'da.Geçen sezon kanat oyuncusu olduğu için performansı ne olursa olsun 4-5 maç sabır gösterilmesi gerektiğini yazmıştım.Rijkaard hem ligde hem de Avrupa kupası maçlarında fazlası ile şans veriyor.Fizik olarak zor maçları kaldıramazsa sezon sonu artık kiralık değil satılık olabilir.Bu takımda oynamak için hayal kuran binlerce genç var bu ülkede,geleceği kendi elinde daha doğrusu ayakları ve kafasında Aydın'ın...
Maça Arda ve Elano'nun önünde forvet başladı,bir gol,bir asist ile bitirdi Kewell...Oyun zekası,tek pas,çalım ve şut yeteneği bu ligin üzerinde,hissettiriyor her yaptığı ile.Hagi'den beri maç içinde gücünü en ekonomik kullanmayı bilen futbolcu diyebilirm.

Sivasspor maçında Baros,Keita ve Elano'nun yokluğunda Arda ve Kewell'a çok iş düşecek.Aydın yerine A2 takımındaki Serdar Eyilik'in şu dönemde çok daha yararlı olacağını düşünüyorum.

4 yorum:

TANGO dedi ki...

Geçen sezon 2. ligte oynayan, tecrübeli bir kaç isim dışında mütavazi bir kadrosu bulunan Bucaspor ile oynanan bir maç. Skor 2-1. Rakip takımın kaçırdığı bir penaltı, direkten dönen bir topu, ve maç genelinde Galatasaray'dan daha çok girdiği gol pozisyonu. Bunların nedenleri üzerine kafa yormaktansa Kewell'ın Linderot'un performansından bahsedip hazırlık maçı tadında geçen bir maç oldu dersen Fenerbahçe'ye kaybetmeni atılan su bardağına, yan hakemin yarılan kafasına, R.Carlos'un Keita'ya sarılmasına bağlamanda çok normal. Bucaspor bu kadro ile Süper Ligte küme düşer. Ama maçta Galatasaray'dan daha çok pozisyonu var. Eksik kadro yada 10 kişi oynadık deme sakın. Rotasyon mucizesinden bahseden sizdiniz. Her şeyi geçtim maçın bitmesine bir kaç dakika kala Rijkaard'ın saati gösterip takımını tedirgin bir şekilde uyarması Galatasaray'ın oynadığı futbolun açmazını en iyi şekilde göstermekte. Sezon başında kazandıkları maçlarlan sonra iyi takımla karşılaşmadınız dediğimizde daha kimi yenelim R.Madrid'i Barcelona'yı mı diyenlere cevabımdır. Bu futbolla onlarla ancak playstation'da karşılaşabilirsiniz.

FIRAT dedi ki...

Bir gün bu platformun blog olduğunu ve yazanın tamamen keyif için istediğini yazıp istediğine kafa yorduğunu anlayabilmeni ümit ediyorum.Gelecek sezon CL turnuvasına katılırsak ve aynı gruba düşersek yine Real Madrid,Barcelona ile oynama ihtimalimiz var.Gaziantep,Kayserispor, Beşiktaş,Panathianikos iyi takımlardır ve bu maçları daha kimle oynadınız ki diyen kişiye verilecek en ironik cevap daha kimle oynayalım R.Madrid ya da Barcelona mı demektir.Bazen sende ısrarla bir şeyi anlamayınca bende böyle ekstrem örnekler vermek zorunda kalabiliyorum.
Nural'cım ayrıca playstation mevzusuna hiç girmeyelim istersen.
Wikipedia nı aç bak,Galatasaray'ın o hiç FB nin oynamadığı Real Madrid'i ASY de 0-2 den 3-2 yenmişliği var,Avrupa süper kupa finalinde 2-1 yendiğimizi de bulabilirsin başucu kaynağın Wikipedia de...FB Real Madrid ile hazırlık maçı yapsın sonra belki playstation da da oynarsınız.
GS-fb rekabetinde konu Avrupa takımları Real Madrid falan olursa fena rüzgar yaparız ceyeranda kalırsın.

TANGO dedi ki...

Canının istediğini yazmakta özgürsün tabiki. Doğal olarakta bende canımın istediği yorumu yazmakta özgürüm. Sıkıntın ne bilmiyorum ama işine gelmeyen şeyler duyuduğunda karşındakine salak muamelesi yapmaktan başka yediğin bir halt yok. Maç yazısı yazmışsın. Tutup aynı maçı bende yazmak yerine yorum olarak senin bahsetmediğin yanlarını yazmaya çalıştım. Oynadığınız bu futbol sizi CL'ye zor taşır Avrupa'da da nereye kadar gideceğiniz şüpheli. O yüzden bu futbolla adını verdiğim takımlarla zor karşılaşırsınız diye yazdım ama sen Hagi zamanında oynadığınız maçı hatırlatıp "bak oynamışız" diyorsun. Dedim ya canın nasıl isterse orasından anlayıp, canın sıkılıncada karşındakine salak muamelesi yapmak senin işin. Haa yorumlrım keyfini kaçırıyorsa söyle. Zaten yazı pek yazmıyorum, yorumda yazmam. Öyle takılırsınız kırmızı arkadaşlarla. Sen ortalarsın onlar atar golü.

FIRAT dedi ki...

Aslında şunu daha iyi görsek sorun kalmayacak...Her ikimizde tarafız ve ne görmek istiyorsak o açıdan bakıyoruz.Genelde hep 5-6 attığımız için bu tip kolay ! takımlara 2-1 yenince laf oluyor. 2-1 yeniyoruz eleştiri oluyor,6-1 yeniyoruz kolay takım oluyor ortası yok yani...Real Madrid 3.lig takımından 4 tane gol yedi ve elendi iki gün önce.FB de Manisaspor,Antalyaspor,İBB maçlarını zorla kazanıp,Gaziantepspor'a yenildi.UEFA liginin en zayıf takımı (4.torbanın bile en son takımı)Sheriff takımını 1-0 yenebildiniz unutma.Oluyor yani böyle skorlar bazen.