3 Ekim 2009 Cumartesi

Galatasaray :1 - S.Graz :1

Fotoğrafa değil görüntüye bakmak lazım aslında,rakibini geçmiş Arda ,ceza sahası içinde rakip beline sarıldığı için penaltı bekledi.Bu hareket orta sahada faul ise ceza sahasında penaltıdır.Nural,maçı tarafsız gözlüklerini çıkarıp biri sarı diğeri lacivert lenslerini takarak ! izlediği için tutup bıraktı penaltı değil dedi.Eğer rakibin seni kale sahası içinde geçtiyse beline sarılmak olmaz bence...Bunun 1 sn tuttu bıraktı,5 sn bırakmadısı olmaz herhalde.

Arda'nın tek suçu ! topa rakipten 1 sn önce sıçrayıp vurması,hafif bir temas var ancak topa vurup her ikiside inişe geçtiği sırada.Hani basketbolda topu potaya atarsın rakibin eğer top inişe geçtiği sırada temas ederse direkt sayıyı verirler ya onun gibi...Bu golü iptal etmek çok ağır karardı.Arda'nın içinde olduğu iki pozisyon maçın skorunu etkiledi umarım grubun liderini etkilemez son maçlar sonunda.
Tribünlere en heyecan veren oyuncu Keita...Gücü ve hızı müthiş, lig maçında Nonda'ya ,son maçta Arda'ya attırdığı gol(verilmeyen)de pası çok etkileyiciydi.
Elano'nun pasında iyi hareketlendi Baros...

Ve Guiza'nın 5 maçtır yapamadığını 5 saniyede yapıp golü attı.

8 yorum:

TANGO dedi ki...

Komik Fırat :) Merhaba

Verilmeyen golünde faul yoktu deyip verilmeyen penaltında faul vardı dersen. Baros'un attığı gola nağme düzüp 6pastan kaçırdığını görmezsen adama sorarlar Galatasaray gözlüğün gözünde değil nerene soktun diye.

FIRAT dedi ki...

Ben olanları en açık hali ile anlattım,name düzmek kısmına bir örnek alayım,Baros yere düşerken vurdu,Guiza beceriksizine yandaş arıyorsan Baros'tan sana ekmek çıkmaz :)
Durumunun Selçuk Yula,Metin Tokat'tan bile kötü olması düşündürücü onlar bile verilmeyen gole gol,verilmeyen penaltıya penaltı dedi.Düşün yani onlardan beter durumdasın.
Lafı hiç bulandırma 2 pozisyonda da futbol kurallarına göre yorum yap ben gönlümden geçeni değil gördüğümü söylüyorum,senin gibi olsam Baros'un ceza sahasına girerken kendi kendine düşmesine de penaltı derim ama alakası yok.Hepsini geç Arda'nın beline sarılan adam faul yapmadı diyorsun ya penaltı dememek için kısaca Yuh diyorum.Hakem maçın kaderini değiştirdi ama maçı kazanmak oyuncuların elindeydi olmadı.Topu,hakemi,rakibi ve senin gibileri de kaleye sokacaksın ki kimse kafasına göre yorum yapamasın,başka diyecek bir şey kalmadı.

Koray Gök dedi ki...

Güiza'ya futbolcu denilen ülkede Baros'a methiyeler de düzülür,şiirler de yazılır :) Güiza Umut Bulut'un hafif cila çekilmiş halidir,FB'nin yediği en sivri kazıktır :)

tahtabacak dedi ki...

ardanin sayilmayan golu dogru karar... adami arkadan iktirmese o topa vuramazdi...

FIRAT dedi ki...

Bense pozisyonun faul ile alakası olmadığı düşünüyorum tekrar izlediğimde,topa kafayı vurduktan sonra eli temas ediyor belli belirsiz ama faul abartı karar.Ona basketbolda bile faul çalmıyorlar artık.Eee Tahtabacak yapacak Hıncal'lığını :))

TANGO dedi ki...

Basketbolda faul çalmayacağın bir çok pozisyon futbolda hava topu mücadelesinde fauldür. Bunu sadece cumadan cumaya halısahada maç oynamamış olsaydın bilirdin. Değil iktirmek kafa topuna çıkan adama elle yapılan en ufak temasa tüm hakemler faul çalar. O temas rakibin pozisyonunu bozmasa bile. Arda'nın penaltı pozisyonu için de verseydi de neden verdi denmezdi. Uğur'a çalınmayan penaltıdan sonra hakemin anlık bir sarılmayı kaçırması da doğal. Guiza'nın kaleyi cepheden değil yandan gördüğü bir pozisyonda havadaki topa vurmasıyla top direğin içine çrpıp çıkıyor bu kazmalık oluyor, Baros 6 pasın içinden topu üst direğe vuruyor bu ise zor pozisyonda vurdu oluyor. Genel olarak iki oyuncuyu karşılaştırmam ama iki pozisyon için bu yorumu yapınca senin de olayları güneş gözlüğüyle yorumlamadığın anlaşılıyor.

FIRAT dedi ki...

Çok seversin Google dan araştırma yapmayı şu kafa topuna çıkan iki kişiden birinin parmağının ucu değse fauldür kuralını bir bulsana bana...Tek dertleri saçlarını boyatmak olan eski hakem hocaları mı yazmış bu kuralları? Senede 3-5 fazla halı saha maçı yaparak uzman olunuyorsa Acun'u MHK Başkanı yapalım o zaman...

TANGO dedi ki...

Hayır canım fazladan üç beş halısaha maçıylada olmuyor. Sen bunada sallarsın ama en azından 5 sene amatör kümedeki maçlarımı federasyonun görevlendirdiği klasman hakemleri yönetti. Kafa topuna çıkarken rakibine elle dokunmayacaksın o kadar.