7 Ekim 2009 Çarşamba

Yok Artık...

'' Türk ve müslüman olmasaydım, jübilemi Barcelona'da yapardım"
Rüştü Reçber

4 yorum:

TANGO dedi ki...

"Türk olduğu için piyasa değeri 15 milyon euro civarında.Türk futbolcularının bugüne kadarki yurt dışı performansı piyasasını olumsuz etkiliyor maalesef,Brezilyalı olsa herhalde değeri 25 milyon euro olurdu" Bunları Arda için sen söylemiştin Fırat. Arda'da yakın zamanda Türk olmamız Avrupa'da oynamamıza engel mealinde laflar etmişti. Nihat'ta "Türk olmasaydım belki de daha değerli olurdum.Arjantinli oyuncular daha değerli oluyor. Çünkü Arjantin her zaman Dünya Kupası'nda" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan hiç biri garip değil de Rüştü'nün '' Türk ve müslüman olmasaydım, jübilemi Barcelona'da yapardım"
demesi mi garip. Barca'ya gittiği sezonki formunu, Rijkaard'ın onu değil de neden Valdes'i tercih ettiğini hepimiz biliyoruz. Yok artık denecek bir açıklama değil. Valdes bu Rüştü'den daha iyi kaleci mi? Hala Barca kalesinde.

FIRAT dedi ki...

Her zaman ne deriz su yolunu bulur...Alt yapıdan çıkan genç oyuncu da olsan yeni gelmiş yabancı oyuncu da olsan sen iyisen kimse kesemez.Emre,Arda çıktı ve kendini kabul ettirdi.Torpille müdür,memur,bakan olursun ama futbolcu olamazsın değil mi?
Arda'nın 15 milyon euro edip edemiyeceğini tartışırken ondan daha iyi oyuncu olmayan Modric 20 milyon euroya İngiltere'ye transfer oluyorsa mesele GS,FB,BJK değil zaten...Sorun Türk futbolunun sorunu.Sistemsizlik,genelde kısa vadeli başarılar,aşırı duygusal yaklaşımlar sıkıntımız.
Rüştü'nün açıklamasında bana ayrımcılık yapıldı daha ötesi ırkçılık gibi bir hava var o tuhaf olan.Ayrıca biliyoruz dediğin formunu bir daha araştır istersen.Yediği saçma sapan goller nedeni ile komik duruma düştü orada Rüştü sonra yedeğe çekildi ve sezon sonunda döndü.Her maç başarılıydı da Türk ve Müslüman olduğu için mi kaleyi Valdes'e kaptırdı...Valdes'in alt yapıdan çıkması ve Katalan kökenli olması nedeni ile Rüştü'ye göre daha fazla kredisi olması normal.Ama 6 yıldır Barcelona gibi üst düzey bir takım iyi olmasa sadece alt yapıdan çıktı ve Katalan diye o kaleyi verir mi ona güldürmeyin.Casillas ile aynı döneme denk geldi için milli takım kariyeri yok ama iyi bir kaleci bu kuşkusuz.Belki Buffon ve Casillas değil ama onlardan sonra dünyanın en iyi 3-5 kalecisinden biri o yüzden 6 senedir Barca nın 1 kalecisi zaten.2002 dünya kupası sonrası kariyeri düşüşte olan biri Rüştü...Laporta 1 kaleci olarak transfer etti ama performansı nedeni ile kaleyi Valdes'e kaptırdı o dönem...Konunun bu sebebten dolayı Türk ve Müslümanlık ile ilgisi olmadığını düşünüyorum,bir dönem FB kalecisi olması değil konu yani.Nihat söyleminde kısmen haklı,R.Sociedad taki müthiş performansı onu Madrid ya da Barcelona değil Villereal'e taşıdıysa bunu tartışabiliriz.Avrupa futbolunda Brezilyalı,Arjantinli,Kamerunlu, Fransız,Hırvat olmak Türk olmaya göre daha fazla prim yapıyorsa sebebi bireysel performans ya da yetenek değil ülke futbolunun geçmişteki futbolcu ihracatı ile ilgili daha çok bence.

Selocan dedi ki...

Bence yapabilirdi gerçekten. Valdes bu kadar sene bu takımın kalesini nasıl koruyor anlamış değilim. Rüştü Valdes'den (beşiktaş dönemini saymıyorum) kat kat daha iyi kaleciydi. Ama ispanyol ve katalan geyiğine Valdes'in önünü açtılar Rüştü'yü yediler ne yazık ki.

tahtabacak dedi ki...

turk ve musluman olmasaydi, bu gune kadar kazanmis oldugu paranin yarisini bile kazanamazdi...