9 Haziran 2009 Salı

Turuncu Devrim Başlıyor

Kewell'ın menajeri Bernie Mandic: "Harry, Rijkaard'ın Barcelona'nın başına geçtiği 2003 yılında, yönetime verilen listenin en tepesindeydi. Ancak o, Liverpool'u seçmişti. Şimdi geç de olsa buluşacaklar. Bu tercih Harry için çok iyi oldu."

Bu sezon takımın penaltıcısı Haldun Üstünel olsun bence...Herkes İspanya seferinden Schuster ile dönmesini beklerken O yine ters köşeye yatırdı.

Rinus Michels ve Johan Cruyff ekolünün devamı oldu Barcelona'da ve Beguiristain'ın deyimiyle Cruyff'un sistemini mükemmelleştiren kişidir kendisi.O da mirasını Guardiola'ya devretti geçen sezonun başında.İniesta,Xavi ve Messi'nin bu sezon oynadığı sıradışı futbolun yaratıcısının artık Florya'da bir futbol düzeni oluşturacak olması bile Türk futbolseverler için heyecan verici.Geçen sezon başarızlığın sebebi çok sayıda sakatlık ve iyi idman yaptırmayan disiplin zaafiyeti olan Skibbe idi.Rijkaard ile Galatasaray'ın birlikteliği gelecek sezon şampiyonluk kıstasına indirgenmez ise 2-3 sene içinde Rijkaard kalibresinde adam muhteşem bir takım yaratır kuşkusuz.Galatasaray futbol kültürü,alt yapı potansiyeli ve iyi oyuncu kadrosuna yapılacak 3-4 akılcı transfer ile gelecek sezonu beklemeye başladı.


Gelecek-gidecek,gelmeye niyeti olan gitmeye niyeti olan futbolcular Rijkaard ismini Galatasaray'ın başında görünce kararlarını bir daha gözden geçirecekler bir ay içinde.2000 senesinde Fatih Terim ayrıldıktan sonra futbol vizyonu ve kültürü geriye gitti Galatasaray'ın.Lucescu,Gerets,Feldkamp-Güler ile gelen şampiyonluklar sonrası günü kurtarma politikaları ve vizyonsuzluk başarısızlıları getirdi bazı dönemlerde.Camia ve taraftar bu kadar keskin dönüş ve bu çapta bir teknik adamı hayal bile edemezken yöneticiler müthiş bir hamle ile gelecek sezon için büyük bir ışık yaktılar.Rijkaard ,Galatasaray'a ileriki yıllarda Seyrantepe'de keyifle izlenecek takımın başındaki hoca olmak için imza attı.Amaç günü kurtarmak değil, gelecek yılların Galatasaray'ın temellerini atmak olmalıdır.. Ayrıca Neeskens faktörü sayesinde, Arda,Sabri,Aydın,Cem Sultan,Emre Çolak,Özgürcan gibi oyuncuların gelişimini ve mevcut potansiyellerinin artmasını izlemeyi umut ediyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

penaltıcı haldun üstünel olmalı fikrine %100 katılıyorum :)