22 Haziran 2009 Pazartesi

Hagi'den Sonra Kewell'dan Önce

İlk no look pasını Rijkaard'a atmış bugün ! Başlıkta yazdığım gibi tribünlerin Hagi'den sonra ve Kewell'dan önce en çok sevdiği oyuncuydu Lincoln.Yavaş yavaş sermayesini tüketti. Kalli gibi disiplin abidesi biri ile anlaşması mümkün değildi ve olmadı zaten...

Lincoln için Kalli fırtınaysa Skibbe güneşli bir yaz günü gibiydi.Frekansları tuttuğu için ondan en çok verimi o aldı.Özellikle 2008 yılının Eylül-Aralık ayları arasında takımın tartışmasız yıldızı ligin ve Avrupanın asist kralıydı.

Benim çalıştırdığım takımda Lincoln gibi futbolculara yer yok mealinde yorumlar yapan Bülent Korkmaz bu lafın 2 hafta sonrası Galatasaray'a teknik adam olunca Lincoln için sorunlar yine başladı.Hamburg maçı ile ilgili başlayan süreçte yaşananlarda bana göre haklı olan genelde Lincoln'dü.
Sonrasında kendisi Ali Sami Yen ve Florya'dan çok havaalanına gider oldu.Bu sezonu bugün açan Galatasaray idmanında Lincoln gene yoktu.Rijkaard gibi bir teknik adam gelmişken ve bütün kredilerini fazlası ile harcamışken Lincoln'ün hala Brezilya'da tatil yapmasının tek bir karşılığı var Türkçe'de...Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş.
Akıl mantık alır gibi değil.Senelik 3.5 milyon Euro alıyorsun ve bu parayı dünyada sana verecek başka kulüp yok.Rusya ve Katar'dan da talibi çıkmadığına göre hala şansını niye zorluyor anlamıyorum.Almanya'ya dönüyorum dese orada kazanacağı para 1,5 - 2 milyon euroyu geçmez.
Onunda %40' ı vergi...Burada temiz,kılçıksız 3.5 milyon Euro alırken hala akıllanmaması inanılır gibi değil.Hep tribünlere oynadı ve taraftara şirin görünmeye çalıştı bugüne kadar ama artık kimse samimiyetine inanmıyor.Lincoln problem çocuk olmaktan vazgeçmeyecek bu belli oldu.

Hiç yorum yok: