5 Haziran 2009 Cuma

Milan Baros # 15

Türkiye'ye ilk geldiği dönem 10 gol atamaz diyenler daha 2 ay geçmeden susmak zorunda kaldılar...20 gol ile ligin gol kralı oldu.Ancak bu 20 golün 15 tanesini ilk devrede attığını söylersek ikinci devre düşüşe geçtiğini söyleyebiliriz.Arda'nın fizik olarak bir ara tükenmesi,Kewell'ın devre arası fıtık ameliyatı olup sahalardan bir süre uzak kalması ve ilk yarı harikalar yaratan Lincoln'ün Bülent Korkmaz'ın gelmesi ile düşüşe geçmesi Baros'un performansını da etkiledi kuşkusuz.Bu dörtlü aynen devam etse 30 golü çok rahat geçerdi.
Bu sezon olağanüstü işler başaran Barcelona takımının yaratıcılarından olan Rijkaard 4-3-3 sistemini yeni oluşturacağı takım ile Galatasaray'a taşır bugünden sonra.Tek forvet ,kanatlarda fırtına gibi esen iki orta saha ve göbekte pas alışverişini yapan bir maestro...Eto'o-Messi-İniesta-Xavi...Geçen sezon Lincoln-Kewell-Arda-Baros ile bunu bir ölçüde yapmaya çalışan Galatasaray'da yeni gelecek oyuncular ve gidecek oyuncular ile hücüm olarak bize heyecan verecek bir takım oluşacaktır.

1 yorum:

Selocan dedi ki...

Baros'un düşüşünün tek sebebi ne yazık ki büyük kaptandır bütün yabancıları olumsuz etkiledi. Bülent Korkmazın suçu mu hayır. zamanında onunla birlikte büyük başarılara imza atıp bu dostluğu yakınlığı kullanan son 2 senedir hiçbirşey yapmayan ağır abiler !!