28 Ağustos 2009 Cuma

Kadro Derinliği...

Wederson,Uğur ve Selçuk'un ıslıklandığı saatlerde Galatasaray'ın rotasyona girmiş kadrosundan bir fotoğraf...Mehmet Topal,Barış Özbek,Elano.As-yedek ayırımı yaratılmadan ,kadrodan en iyi verimi almaktır rotasyon.Sakatlık ve cazalar olmadığı sürece ağızları ile kuş tutsalar yedek olduklarını bilen Semih,Wederson,Uğur,Selçuk,Önder ve Bekir gibi oyunculardan nasıl verim alacağını Daum düşünsün.Geçen sezon ne Skibbe ne de Bülent Korkmaz verimli kullanamadı kadroyu.Bunda anormal seviyede üst üste gelen sakatlıklarda etkili oldu tabii ki.Daum zorda kalmadıkça 12-13 oyuncu ile işi götürmeye çalışırken,Rijkaard 18-20 oyuncu ile takımı yönetiyor şu aşamada.

4 yorum:

hakang dedi ki...

rakiplerin zayıf olunca öle olur. yap rotasyonu Panatinaykos maçına da göriyim. Çok erken konuşmalar bunlar. henüz eli yüzü düzgün bir takımla maç oynamadı hiçbir takım. Çok erken çokkkk.

FIRAT dedi ki...

O dediğin rotasyon o maçta yapılmaz zaten öncesi veya sonrasında yapılır sız bırakın yapmayı daha ne olduğunu çözememişsiniz.Adam benım kadrom kalıteli 18-20 oyuncuyu sezon içinde uygun gördüğümde değiştırerek maksımum verımı alacağım dıyor.
Daum Beşiktaş maçına da Honved maçına da zorda kalmazsa aynı kadro ıle çıkıp yedek oyuncuları kenarda ziyan ediyor sonra oyuncu sahada haklı olarak fizik ve kafa olarak hazır olmadığından kotu oynayınca trıbunlerden kufur yıyor.
Rijkaard'ın göstererek yaptığını anlamıyorsun ben yazıyorum gene anlamıyorsun.

hakang dedi ki...

fırat sakin ol neden sinirleniyorsun be güzel kardeşim. hem iyi durumdasınız hemde sinirli. sakin olun. bu kadarmı eziktinizde 3 maç ii oynadınız herkeze saldırıyorsunuz. Daum Luganoyu hazır olmamasına rağmen sürekli oynatıyor neden hiç düşündünmü. Çünkü hazırlığını kamp yerine maç ile yapıyor. Çok sakatımız oldu baksana. sizinde olacak ama şu an sorununuz yok. sakin olun merak etmeyin. rotasyonun kralınıda yaparız yeri geldiğinde. Daum Rijkaard'dan daha büyük hoca. Merak etme Daum halleder. Ama kusura bakma Dauma bile akıl öğretiyorsun yuh be kardeşim. Bu Gerrard'a bacak arası yapıp Eşi Alexe'de parmak atmaya benzedi.

FIRAT dedi ki...

Artık iyice Melih Gökçek'e benzemeye başladın hak ettiğin cevabı alınca düşünce ile cevap vermek yerine su yapıyorsun...Sinirlemem için bir sebeb göster sadece boş konuşmalarını yüzüne vurmam bana keyif veriyor.
''Daum Rijkaard'dan daha büyük hoca.''
Ramazanda bu saatte içip sarhoş dolaşmanı kınıyorum.Ancak kafası yerinde olmayan biri bu şekilde zırvalar.
Oğlum sen iyi kötü biraz futboldan anlayan birisin hadi ben arkadaşınım ama başka yerde bunu söyleme gülerler sana :)))
Daum'u Türkiye,Rijkaard'ı dünya tanıyor.Şu söylediğini Ömer Çavuşoğlu bile söylemez.
Türkiye için iyi teknik adam ama Avrupa'da mesela İspanya'da İtalya'da pasaportunu göstermese kim tanır havaalanında.2.ligden Köln'ü çıkardı geçen sene ligte tuttu. Aziz yıldırım'ın Eurolarını görünce arkasına bakmadan Türkiye'ye geldi. Almanya dahil hiçbir ülkenin üst düzey takımını çalıştırmadı bugüne kadar.İyi teknik adamlığına laf söyletmem,Bayern gibi üst düzey takımların başına kokainman olduğu için geçemedi o dönem dersen haklı olabilirsin.Konuyu Rijkaard-Daum noktasına getirmesen yazmazdım bunları sadece saçmalamışsın diye açıkladım.
Sabah sabah bizi güldürdün Allah'ta seni güldürsün...