21 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray'ın Estonya Tatili Erken Başladı...

Takımda herkes sırası gelince oynayacağını biliyor artık.Rijkaard müthiş bir adalet ve özgüven duygusu oluşturdu ekibi ile birlikte.Geçen sezonda en kaliteli kadro Gaatasaray'da idi ama yaşanan sakatlıklarının çokluğu takımı çok olumsuz etkilemişti.Bu sezon kadroyu istediği şekilde kullanma lüksü var Rijkaard'ın...
Baros'u çıkarırken Elano'yu oyuna alma lüksü olan bir takımdan bahsediyoruz dikkatinizi çekerim.Oyuna dahil olan oyuncular Mehmet Topal,Kewel ve Elano...Takımın sürekli rotasyona giren 20 futbolcusu, direkt Milli takım futbolcusu olan bir kalite var ortada.
Oynayan ve kenarda oturan herkesin neşesi yerinde olunca keyifli bir takım ortaya çıkıyor.

Elbette her maç 5 gol atmayacak bu takım hatta beraberlik ve mağlubiyetlerde alacak ama tribünde ve TV başında en heyecan veren takım olacak kuşkusuz bana göre.
Kaliteli bir teknik adamın takıma faydası % kaçtır diye sorulur hep...Bu çok somut ölçülebilir bir kavram değil o yüzden %10,%15,%30 gibi rakamlar vermek niyetinde değilim.Ancak Rijkaard ve Neeskens'in takımı ne kadar değiştirdiği sezon başında bile görülüyor.İyi çalışan,iyi anlaşan ve sürekli hazır,oynamaktan keyif alan bir takım var ortada.

Tekrar söylüyorum bu takım İstanbul'da TV den izlenmez... ;)

Hiç yorum yok: