21 Temmuz 2009 Salı

Z.Zidane & E.Cantona

Zidane ve Cantona görüntüleri var videoda...''Cantona'nın bir tane güzel golünü hatırlamıyorum''diyen Tahtabacak'a armağan ediyorum Cantona görüntülerini.Videoda Zidane'da var ama Tahtabacak bu, Zidane'da sallayacak birşey bulur.Hİç birşey bulamazsa keline sallar kendi kafasına bakmadan.

4 yorum:

tahtabacak dedi ki...

Hagi ve Tarık Daşgün temalı bir videoyu da koyuver bi zahmet. Zidane - Cantona o hesap olmuş. Bu iki adamı aynı videoya koymak tek kelimeyle ayıptır.
Her sert şut atabilen futbolcunun bu videodaki Cantona gollerine benzer golleri vardır. Videodakilerin hiçbiri hafızada yer ayırmaya değecek goller değil... bena göre...

FIRAT dedi ki...

Cantona futbolcu olarak çok abartılıyor,bir tane güzel golü yok demek için İngiltere'de master yapmamış olmak hatta ömer Çavuşoğlu falan olmak gerekir herhalde.
(Çok ağır oldu ise yazdığım kusura bakma,amacım hakaret etmek değil.)
Ümit Karan-Van Nistelrooy karşılaştırmasında Ümit'i seçen,Strum Graz'da oynayan Ivica Vastic isimli kazmayı zamanında bize süper futbolcu diye anlatan biriyle tartışmamam gerekir aslında.
Bana Messi mi C.Ronaldo mu diye sorsalar 1000 kere Messi derim.Ama C.Ronaldo futbolcu değil demem.Anlatmak istediğim bu.
Ama Tahtabacak ile tartışılmaz Hıncal'ın genç versiyonudur.
Herkesin beyaz dediğine siyah demeyi sever.Varoluş sebebi budur.

tahtabacak dedi ki...

"bir tane bile çok güzel golünü hatırlamam" demişim yorumumda.

"Çok" kelimesini atlayıp yorumlaman polemik yazarlığı olmuş biraz.
Papin'in rövaşatası, Messi'nin slalomu, Madjer'in topuk golü, Hagi'nin orta sahadan Cordoba'ya attığı, İbra'nın Ajax'taki dar alan çalımları vs. hatta Jardel'in 30metrelik arkasından gelen topa gelişine yarım volesi de "çok güzel" sınıfına girer. güzel golleriyse her hafta Avrupa'dan goller programlarından birinde izleyebilirsin.

Cantona'nın çok abartılmış (olduğundan daha önemli bir futbolcu gibi gösterilmek anlamında kullanılmıştır) olduğu konusunda geri vites yok...

Ümit Karan konusu Fırat duymaz uydurur...

Vastic'in GS'ye transferi konuşulurken iyi futbolcu olduğunu söylemiştim. Real'de Galacticos olur demedim. Hata yaptığımı düşünmüyorum. Kaldı ki yapabilirim... Bunda garip bir şey yok.

Garip olan benim futbol bilgi/görgümü sınamaya çalışır gibi polemik yapman...

Benim yaptığım işin veya branşımın futbolcuların bireysel yeteneklerini analiz etmekle hiç bir alakası yok (olmadığını da biliyorsun).

Taşların sebebi spor sektöründe çalışmam ise bence sen de (eğer kendini yeterli görüyorsan) kaportacılık yerine sevdiğin bir işi yapmalısın. (ağıra ağır gerek ;)

FIRAT dedi ki...

Evet taşlamak için yazdım ilk ve son paragrafı ama diğer yazdıklarımda hiç su yapma :))
Ümit-Nistelrooy karşılaştırması ve verdiğin cevabı biliyoruz.Orkun ,Noyan herkes bilir o mevzuyu.
Manisa'ya giderken yolda yaptığımız bir konuşmaydı.Vastic konusunda topu taca at tamam ama Ümit konusu unutulmaz.