3 Temmuz 2009 Cuma

Taçsız Kral

Türk futbolunda tek kral vardır bence...Tanju,Aykut,Hakan prens olur onun kral olduğu yerde...Sadece şu açıklaması bile kral yapar onu zaten.
''Kaleye şut atarken kale direğine nişan alırdım.Böylece kalecinin topu tutması imkansız olur.Diğer seçenekler;Topun direği sıyırarak dışarı çıkması,direkten dönmesi veya gol olmasıdır.Üçü de seyirciye heyecan verir.''

11 yorum:

Efe Yılmaz dedi ki...

dünyada iki futbolcu var, canli izleyemedğim için çok üzüldüğüm. birisi maradona ve diğer kralımız metin oktay. onun adı üzerine ne söylesek az, onu anlatmak için kullanılacak her kelime eksik.

Unknown dedi ki...

izleyemedin madem nerden biliyon bukadar büyük futbolcu oldugunu günümüz futboluna koysak metin oktayı acaba okadar basarılı olur muydu....?

FIRAT dedi ki...

Bir takım (1970 yılı Brezilya takımı ya da 1986 yılı Arjantin takımı örneğin)ya da bir futbolcuyu değlendirirken dönemin şartları ile değerlendirilmesi taraftarıyım.Maradona,Pele,Can Bartu,Hakkı Yeten,Metin Oktay'ın oynadığı döneme göre çok daha hızlı ve fizik güce dayalı futbol oynanması onların büyüklüğünden birşey kaybettirmez bana göre.
Değerlendirmeyi o kadar sığlaştırıp basite indirgersek,günümüzde kullandığımız cep telefonlarına bakıp,telefonu icat eden Graham Bell'e sallamamız lazım bu yaptığıda marifet mi diye.Herşey mevcut şartlara göre değerlendirilir.

Selocan dedi ki...

@dumanist

evet olur. Onun oyun zekası bugünkü hiçbir futbolcuda yok. Belki 30 küsür goller atamazdı ama yine en büyük olurdu.

Efe Yılmaz dedi ki...

izliyemedin nerden biliyorsun diyen insan, video kaydı, eski gazete, eski görüntüler diye şeyler var, bilmem biliyormusun böyle şeyleri. mesela arşiv diye birşeyde var. onun ötesinde, metin oktay antremanlarda kaleyi küçük küçük kare parcalara bölüp ,topu istediği parçaya atabilcek yetenekte bir futbolcu. günümüz futbolunda guiza,robinho, mehmet yildiz, göhkan ünal ve bunlar gibi bir çok isim golcüyüm diye sokağa çıkıp gezinebiliyorsa sanırım metin oktay da başarılı olurdu. evet 30 gol atamazdı, ama takımın ruhu olurdu gene. yani gerçekten anlamıyorum, metin oktay, can bartu, lefter, vedat okyar vb gibi eski futbolcular bizim futbolumuzun sembolleri. biz paçalı donla gezerken, yahut portakalda c vitamini iken bu büyük insanlar futbol oynuyordu. şimdi biz onlara sahip çıkmak varken oturup eleştirelim mi? bukadar mı sindiremedin içine bu isimleri

Efe Yılmaz dedi ki...

ayrıca 13 eylül bu sene pazara denk geliyor. metin oktayın ne kadar büyük bir futbolcu, ondan öte galatasray için nedemek olduğunu anlamak istersen, buyur gel alisamiyene. belki ozaman anlarsın.

Unknown dedi ki...

effe insanı video kaydı izleyerek veya gazete küpürüne bakarak yada bir iki tane esnetik hareket yapınca nezamandır bi futbolcunun büyük oldugu anlasılıo sirklerde calısan birsürü top cambazı var onlarda büyük futbolcu ozman tamam metin oktay iyi futbolcudur ona bi lafım yok ama abartgınız kadar büyük degil biraz daha objektif ol ayrıca metin oktayı anlatma bana senden cok daha iyi biliyorum ben izmirliyim metin oktayın futbola basladıgı külüp olan damlacık spor benim evimin 2 sokak arkasında tamam mı cnm bnm merak ediyosan gel bi kere izmire gezdireyim sana

Efe Yılmaz dedi ki...

sabah uyandım, kendi bloguma bişiler yazdıktan sonra, yan taraftan takip ettiğim bloglara bakarken metin oktayın fotosunu gördüm, bir şeyler yazdım. ilk yazdığım yazıya baktım şimdi, çokta anormal bişi yazmamışım. izleyemedğim için üzüldüğüm iki futbolcu yazmışım. olay çığrından çıkıp bir sidik yarışına doğru hızla ilerliyor. dumanist, kaç yaşındasın ? damlacıkspor evinin sokağında değil ,içinde olsa ne fark edicek anlamıyorum. bence gereksiz bir şey yaptığın. daha fazla sana cevap vererek, bu bloguda işgal etmek istemiyorum. taçsız kral metin oktay tek aşkıydı galatasaray, senin gibi cimbomluyu unutur mu bu taraftar, diyerek son veriyorum. ayrıca metin oktayla sirkteki cambazları karşılaştırarak söylicek bi söz bırakmadın zaten. sevgiler saygılar.

Unknown dedi ki...

senin de kaleyi kücük parcaları bölüp topu istedigi yere atmasına hayran kalman ve bunun onu büyük futbolcu yapması benimde gözleri yasarttı benden de cok saygılar canım bu arada senin blogun hangisiydi ziyaret etmek isterim sayfanı

Efe Yılmaz dedi ki...

ben genel olarak, başka bloglara yorum yapıp kendi blogunun reklamını yapan tiplere sinir oluyorum. o yüzden tutupda yazmıcam buraya. çok meraklıysan her kullanıcının profilinde yazar olduğu bloglar gözüküyor.

Unknown dedi ki...

farkettim girdim zaten bundan sonra orda sık sık görüşmek dileğiyle effecim