6 Eylül 2009 Pazar

Türkiye:4 - Estonya:2

Bosna'nın 7 tane gol attığı takımı zorlanak yendik diyebiliriz.Kalite olarak dağlar kadar farkta olsa farkı sahaya yansıtmadığınızda işler iyi gitmiyor bazen.Emre,Kazım,Hamit,Arda,Tuncay gibi savunma yönü zayıf bir 11, iki gol yememize sebeb oldu.Sahada,Aurelio,Mehmet Topal tarzı bir oyuncu olmaması Estonya önünde sıkıntı yarattı ise Bosna maçı kadrosunu iyi düşünmek gerekir bence.Maç 2-2 iken Estonya'nın atamadığı golleri Dzeko,Misimovic gibi oyuncular affetmez çünkü.Bosna'yı yenersek Belçika ve Ermenistan'ı geçer İspanya'nın Bosna'yı yenmesini bekleriz artık.

Maçın değil Türkiye'nin en iyi oyuncusu tartışmasız...Özellikle bu sezon onu izlediğim tüm maçlarda performansı inanılmazdı.Bu sezon yaptıklarını görmesem Rıdvan'ın;Barcelona'da Messi,İbrahimovic,Henry'nin yanına koy sırıtmaz deyişine yok artık diyebilirdim.Kimse çıkıp zayıf takımlara karşı oynadı hele bekleyin bakalım geyiği yapmasın.Her sezon futbolunun üstüne koyarak büyüyor.Hamburg,Bordeaux,Çek Cumhuriyeti,Hırvatistan maçları performansı CV sinde yazıyor fazlasıyla. Bir insan topa dokunmadan asist yapar mı?Dün akşam yaptı,Emre'nin pasını öyle zekice Tuncay'a bıraktı ki anlatılmaz görmek gerekir.Yoktan var ederek ikinci golü Sercan'a attırdı.Maç 2-2 iken stres başlamadan 3. golü atarak takımı rahatlattı.

Daha henüz 19 yaşında ve gerçekten toplu ve topsuz oyunda çok hızlı.Tuncay gibi %80 hırs,mücadele %20 yetenek ile oynayan biri İngiltere'de futbolunu bu kadar geliştirmişken Sercan orada üç sene oynasa nasıl futbolcu olur acaba? Stoke City Fenerbahçe'den büyük takım değil eyvallah...Ama Tuncay hala Fenerbahçe'de oynuyor olsa dün akşam attığı golü atamaz topu kaleciye nişanlardı.Fizik gücünü,maçın belli anlarındaki ani patlamalarını verimli kullanmayı ve gol vuruşunu geliştirmesinde şu anda oynadığı ligin çok etkisi oldu unutmayalım.
Emre dün 60.dk ya kadar çok etkiliydi.Yaşadığı sakatlık onu oyundan düşürse de Hamit ile birlikte iyi bir maç çıkardılar.

Dün maçın en etkisiz futbolcusu Kazım'dı...Ne Milli takımın ne de Fenerbahçe'nin ilk 11 oyuncusu değil bana göre.Etkili olduğu gün tek başına maçı çevirecek yeteneği var kuşkusuz.Ama planları onun üstüne kurmak takımıda teknik adamı da yakabilir.Çoğunlukla istikrarsız.Bir sezonda ortalama 50 maç oynayan biri ilk 11 oyuncusu ise standardını en az 30 maç korumalı,Kazım 50 maçın 15 inde süper oynar,15 inde vasat oynar 20 sinde de dökülür bu yapısı ile o yüzden de oyuna 60 dk. dan sonra girecek oyuncudur bu Milli takımda bana göre.

Hiç yorum yok: