5 Eylül 2009 Cumartesi

Adana'nın Yolları Taştan...

Livorno'nun herşeyi,Cristiano Lucarelli 2005 yılında İtalya liginin gol kralı oldu.Tanıl Bora'nın deyimi ile;Şehrin isyancı ruhunun bayrağı livorno takımıysa, takımın bayrağı da cristiano lucarelli.Bir liman işçisinin çocuğu. 12 yaşından beri livorno tribünlerinin gediklisi. torino, lecce, valencia, atalanta gibi üst düzey takımlarda oynarken, sakat ya da cezalı olduğunda da, livorno 'kurva'sında yerini alıyordu. 2003'te, torino'yu bırakıp, 100 bin avro aşağısına livorno'ya gelmesi, onu büsbütün efsaneleştirdi. menajeri, 'milyonunuz sizde kalsın' adıyla kitaplaştırdı onun öyküsünü. kitap şu cümleyle bitiyor: "livorno herhangi bir takım değildir, italya futbolunu kurtaracak güçlerden biridir."

Beşiktaş'a gelmiş olsa Pascal Nouma kadar efsane olurdu,Çarşı tribünlerinde...

Onda bunda şundadır,
Şunda onda bundadır,
Mavi Şimşek nerdeyse,
Çevik kuvvet ordadır"


İtalya'da pizza neyse Adana'da kebab odur tabii ki.İki sene önce Adana'ya gittiğimde anlamıştım ki Adana'da mezeler,kababları kadar efsane...İzmir,İstanbul'da bulamayacağınız mezeler ile Adana kebabı gelmeden doyuyorsunuz neredeyse.


Kimsenin maçın skoru ile işi olmamış ve maç başladığı gibi 0-0 bitmiş.

3 yorum:

mamo chello dedi ki...

harbi özel maç mı yapıldı 2 takım arasında?

FIRAT dedi ki...

@mamo chello

Evet özel maçtı...Ne şampiyonlar ligi ne Avrupa ligi...Bu sene Türk futbolunda yılın olayı olmaya adaydır bence.

mamo chello dedi ki...

çok güzel hareket be..yalnız ne yazık ya,spor ve özellikle futbol gündemini yakından takip etmem rağmen,konu hakkında ne bir reklam,ne bir haber..yazık be.