1 Eylül 2009 Salı

Hakan Balta # 3

Estonya ve Bosna-Hersek ile oynanacak maçlar Dünya Kupası finallerine gitmemiz yolunda büyük önem taşıyor. Bu maçlarla ilgili görüşlerin neler?
Tallinn'de oynanan maçta 7-8 pozisyonumuz vardı ancak gol atamadık. O maçın golsüz bitmesi mucize gibi bir şeydi. Böyle bir olayın tekrar edeceğini düşünmüyorum. Estonya bize rakip olamaz. Bosna-Hersek'ten çekinecek halimiz de yok. Deplasmanda verebileceğimiz en iyi mücadeleyi vereceğiz. Son dört maçımızdan da galibiyetle ayrılıp Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Üzerimizde tedirginlik yok, sadece daha dikkatli olacağız.
Estonya ve Ermenistan maçları İstanbul dışındaki statlarda oynanacak. Anadolu'daki taraftarlarla buluşmak nasıl bir duygu?
Oradaki seyircilerin de Milli Takım sevgisinin ne denli büyük olduğunu biliyoruz. Onlarla bir arada olmak bize de mutluluk veriyor. Kayseri Kadir Has Stadı çok modern ve atmosferi güzel bir tesis. Bu tesisin açılmasından sonra diğer birçok ilde stadyum projelerine başlandı. Bunlar çok güzel gelişmeler. Bir de şunu unutmamak gerekir; iyi statlar yapıldıkça daha fazla seyirci tribünleri dolduracak. Gelen seyircinin de kalitesi artacak. Bizde genellikle takımının maçını kazandığını görmek, tatmin duygusu yaşamak için stada gidiliyor. Oysa Almanya'da maça gitmek, hatta ailece gitmek, bir hafta sonu eğlencesi olarak görülüyor. Bizde de futbol maçlarını bu hale getirmek gerekir.

Hiç yorum yok: