28 Eylül 2009 Pazartesi

B Planı Olmayanlar !

-Rijkaard'ın B planı yok diyenin alfabeyi bildiğinden şüpheliyim.
-Bu ülkede sadece Avrupa liglerini yorumladığım için mutluyum. 20 dakika Rijkaard eleştirisi izledim. Ne dolmuşsunuz be kardeşim çakmak için...
Aceto

******************************************************************************

Spor üzerine profesyonel ya da amatör fikir beyan eden herkes, hepimiz aslında bir ucundan skor yazarıyız. Kınamıyorum, işin doğasının gereği bu böyle. Psikolojiniz sonuçtan etkileniyor, doğal olarak. Durduk yere nerden çıktı derseniz; maç çıkışı arabada “%100 Futbol” dinleyerek eve dönüyordum. Türkiye’nin açık ara en iyi futbol analisti Rıdvan Dilmen dedi ki (maddeler halinde);
- Nonda-Baros değişikliği yersizdi,
- Rijkaard’ın B planı yok,
- Hücum hattından 3 kişi çıkar, 3 kişi sok, burası Türkiye, bu iş bu kadar kolay değil…
Eyvallah, bu üç görüşe de sonsuz saygım var. Tartışabilirim ama yanlıştır diyemem. İşin can sıkan tarafı, pazartesi akşamı aynı programda Rıdvan Dilmen’in söyledikleri (O da madde madde):
- Keita ile Nonda’nın oyuna alınışları yerli yerindeydi,
- Rijkaard, ne değişiklik yaparsa yapsın M.Sarp-Topal ikilisini bozmuyor, takımın direncini düşürmemek için.
Memleketin 1 numarası bunu yaparsa, canı sıkılıyor insanın. B Planı uygulamamasını bir hafta önce öv, bir hafta sonra yer. Hücum hattı değişikliklerini bir hafta önce öv, bir hafta sonra yer. Ters köşe oldu sanki biraz. Tüm bunlardan sonra ekleyelim; memlekette TV’lerde futbol yorumlayan 5 tane daha Rıdvan Dilmen olsun, futbol kültürümüz kalkınır, o kadar da sever, sayarız kendisini. Bizimkisi sadece bir durum tespiti.


Nurullah Bakır
Nurullah Bakır internet ortamında ne yazdığını önemsediğim bir numaralı kişidir.İmzamı atarım bu yazdıklarına.Rıdvan benim içinde Türkiye'nin tartışmasız en iyi futbol yorumcularından biridir ancak saçmaladığında eleştirmekten kaçınmadım bugüne kadar.Hakang gibi fetva verecek Şeyhüslam gibi görmüyorum kendisini.Ağzı laf yapıyor mu?Evet,futbolu biliyor mu?Evet...O zaman futbolu yorumlayacaksın sadece.Her hafta çıkıp,''Bana Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yedeklerini verin bu ligde şampiyon yaparım''demeyeceksin.Kimse seni o koltuğa bağlamadı al bir takımı ne yapacaksın hepimiz görelim.MTK Budapeşte'ye elenirken B planın yok muydu derler adama.Rijkaard,Daum ve Denizli'ye sallamaksa mesele Selçuk Yula,Engin Verel'den daha düzgün yapıyor bu işi o konuda hemfikiriz.

Hiç yorum yok: