23 Eylül 2009 Çarşamba

Galatasaray 6x6

Maçı Nural ile birlikte izledik,ilk yarı 1-0 geride kapatınca hazır mağlupsunuz biraz keyfini çıkarayım dedi.Bende ikinci devre Nonda,Keita girer maç 5-1 olur dedim.5 olacak maç 3 te kaldı Arda ve Nonda'nın kaçırdığı iki çok net pozisyon ile...

Linderoth takıma ne zaman döner bilemem ama orta sahanın ortasında Mehmet Topal-Mustafa Sarp ikilisinin aynı anda oynaması çok verimli olmuyor.Bu ikiliden birinin Ayhan diğerinin de sırasıyla Sarp,Topal ya da Barış Özbek olması gerekir bence.

Hakan Balta yedek,Caner 11 de başladı ilk yarı çok top kaybetti ama ikinci yarı attığı uzun toplar etkiliydi.Elbette savunma yönü Balta kadar güçlü değil ancak yeteneği ile bu takımda her zaman bence yeri olabilecek bir oyuncu.
Öncelikle şunu söyleyim kimse kombine almak zorunda değil ve kombinesi yok diye maç biletini 120 TL yapamazsınız kafanıza göre.Sistem ve kural olmalı bu işte yoksa herkes tuttuğumu öperim şeklinde yaklaşıyor mevzuya...
İlk yarı takım olarak iyi değildi Galatasaray Rijkaard kenara alınacak oyuncu tercihini Elano ve Baros olarak kullandı.Gol atmak için hücumu 5-6 oyuncu ile oynamak yerine orta sahayı tuttu ve hücumdan iki oyuncuyu kenara alıp,hücuma iki oyuncu aldı.Sistemine sadık kalarak doğrusunu yaptı yani.
Maçın en önemli anından biriydi bu kare...Sahada kontrolünü kaybeden Keita'yı yanına çağırıp sakinleştirdi...Rijkaard'ı farklı kılan futbol bilgisinden öte hiç bir zaman duygularının ,aklı ve mantığının önüne geçmemesi.
Nonda geçen sezon 34 haftada ulaştığı gol sayısını 6.haftada geçti bu sezon.Her daim hazır ve nazır bekliyor kenarda.Takımda kim yedek kim 11 oyuncusu bilemeyiz zaten hak eden sırası gelince sahne alıyor.

1 yorum:

BENVEO dedi ki...

Fikstür çekildiği gün Galatasaray için şu tahminlerde bulunmuştum ve bir kağıda yazmıştım. Şu ana kadar hepsi tuttu. Bakalım bu hafta Cimbom beni yanıltacak mı?

1-Gaziantep (D) (Galibiyet)
2-Denizlispor (Galibiyet)
3-Kayserispor (Galibiyet)
4-Ankaraspor (D) (Galibiyet)
5-Beşiktaş (Galibiyet)
6-Kasımpaşa (D) (Galibiyet)
7-Eskişehirspor (Beraberlik)
8-Ankaragücü (D) (Beraberlik)
9-Trabzonspor (Mağlubiyet)
10-Fenerbahçe (D) (Mağlubiyet)
11-Sivasspor (Galibiyet)
12-Diyarbakırspor (D) (Galibiyet)
13-Manisaspor (Galibiyet)
14-Bursaspor (D) (Beraberlik)
15-Belediye (Galibiyet)
16-Antalyaspor (D) (Galibiyet)
17-Gençlerbirliği (Galibiyet)

İlk yarı sonunda
12 Galibiyet
3 Beraberlik
2 Mağlubiyet
39 PUAN...

NOT: Galatasaraylıyım. İnşallah daha fazla puan alırlar.
Arkadaşların da tahminini bekliyorum...