13 Eylül 2009 Pazar

Aslan:3 - Kartal :0

Milli maç arasından daha yorgun dönen Galatasaray,geçen senenin şampiyonu Beşiktaş'ı (yani ilk ciddi ! rakibini )iyi oynamadan 3-0 gibi net bir skorla yendi.Kewell'ın ilk yarıda biri kafa diğeri vole ile olan vuruşları gol olsa maç çok daha erken kopacaktı.Maçı koparan King Baros oldu.

Elano'da Güney Amerika'da iki maç oynayıp uzun yolculuk nedeni ile çok yorgun geldiği için maça Arda ile başladı.İlk golde korneri kullanan Arda'yı daha sonra sahada gören olmadı.60.dk da yerini Elano'ya bıraktı kaptan.Elano ilginç bir oyuncu,tek kelime ile özetle dense klas derim...Alex gibi 2-3 kişiyi çalımlayıp asist yapmıyor ancak pasları ve şutları çok etkili.Arjantin maçında kullandığı serbest vuruş gol öncesi asist oldu.Bir diğer frikik atışı golle sonuçlandı.Şili maçında oyuna girdikten sonra verdiği efektif paslar 2 gol getirdi.Dün son golde Kewell'a attığı 40 mt. lik ters top, tek pas ve tek vuruş ile gole dönüştü.Zaten Galatasaray'ı diğer takımlardan ayıran fark burada.Kewell,Arda,Keita,Elano,Baros gibi yetenekli ayaklar maçın skorunu anında değiştirebiliyorlar.Beşiktaş'ta bunu yapabilecek Holosko kenarda,Tello tribünde başladı maça.

Nasıl bir gol sevincidir bu?Keita'ya lakap arıyorsa tribünler bu maç sonrası bulmuştur...King Kong ! (Irkçı bir benzetme olarak algılanması istemem asla.Siyahi oyunculara bu ülkede çok sempati ile bakılır aksine)
Servet-Emre ikilisini kim zorlar dersek tek isim Holosko ve o da saha kenarında.Bence Beşiktaş'ın Avrupa'ya ihraç edip para kazanabileceği ilk oyuncudur kendisi.Slovakya Milli takımındaki golleri ve futbolu ile dikkatleri üzerine çekti son haftalarda.

Denizli'nin ne yapmak istediğini kimse anlamadı...Yorgun Galatasaray'ı biraz yıpratıp maçı 0-0 da tutarsam ikinci yarı girecek Bobo ve Holosko ile 3 puanı alır giderim diye düşündü herhalde.Ancak Nobre-Bobo-Holosko üçlüsünün tamamını yanında oturtup,Formsuz Nihat,sakatlıktan çıkmış Yusuf,ilk maçına çıkan Tabata ile maçı rakibine hediye etti.Fink'i kenarda bırakıp Ekrem'i orta sahada oynatması,bu maçların ağırlığını henüz kaldıramayan İsmail'i ,İbrahim Üzülmez'e tercih etmesi ,sakatlıktan yeni çıkmış maç eksiği olan Rüştü'yü oynatması diğer yanlışlarıydı bana göre.

Bir kanat düşünün 14,5 milyon Euro...(Keita 8-İsmail 6,5) Keita çok ağır bastı ve bence Deli İbrahim bu kadar rahat bırakmazdı.Keita'nın tribünlerde kredisi büyük artık.Dar alanda ayağından topu açmadan bilek hareketi ile attığı ters çalımlar,hızı ve gücü rakip için çok korkutucu.

Ligde 5 maçta 4 gol,iki Milli maçta 5 gol...Yeni doğan oğlu uğurlu geldi diyelim.Geçen sezonki kadar etkili değil diyorduk ancak ortaya çıkan rakamlar eleştirilecek gibi değil.Oyunda yerini Nonda'ya bırakmaya hazırlanırken 2 gol attı dün.Golcü golünü atıyorsa söylenecek çok şey yok demektir.
Maç fotoğraflarına dikkat ettim...Son yağan anormal yağmura rağmen sahanın zemini muhteşem bence.
Adnan Polat: Yıldırım'cım çok yorgun takım...Bugün kısa keser,3 atar bırakırız.
Yıldırım Demirören:Hanım,duydun mu 3 atıp bırakacaklarmış.Hahahahaha....

Bizi sevenleri üzmeyelim baba...
Bu taraftarı bir kere üzdü,bırakıp bu dünyadan giderken.

Hiç yorum yok: