1 Aralık 2008 Pazartesi

Sarı Kartları Yetişen Alıyor !

Süper ligimizde ! yıllardır kolay kart çıkarıldığı eleştirisi yapılır çoğunlukla haklıdır bu eleştiri.Bu sene hakemden, işaret ederek rakibe kart isteği sarı kart ile cezalandırılmaya başlandı.Bunun bir ölçüsü olmalı hakeme çok aşırı bir şekilde tepki göstererek rakibi ve tribünleri kışkırtan oyuncuya kart elbette gösterilsin ama tekme yemiş yerdeki oyuncu sadece ''Hocam bu hareketin cezası kart değil mi ? diye vücut dili ile soran oyuncuya kart çıkarmak ayıp oluyor artık.
Dün Barış rakibine sert girip sarı kart görmesi gerekirken yerde yatan oyuncu çok masum bir şekilde hakeme bu hareket kartlık değil mi diye sordu diye 2. sarı karttan oyundan atıldı.Aynı şekilde Fenerbahçe maçında Lincoln kart gördü.Bu saçmalık ne zaman değişecek merak ediyorum.

2 yorum:

TANGO dedi ki...

Sabri'nin maçın hakemine koşarak saati göstermesi hakemin otoritesini zayıfltmıyorsa kart için kalkan el hiç bir şey yapamaz o otoriteye. Ayrıca kart isteyen elin, ofsayt diye kalkan elden ne farkı var biri de bana bunu izah etsin o zaman.

ezeriko dedi ki...

Bu kart olayı saçma. Hemfikirim. Ama geçen 2 seneye ve görülen/gösterilen bu kadar gereksiz karta rağmen oyuncuların hala bu "refleks"ten vazgeçmemelerini anlayamıyorum.