24 Aralık 2008 Çarşamba

Kazanan Galatasaray

Galatasaray-Beşiktaş maçları gergin ve stresli olmayan bir ortamda başlar ve genelde gollü geçer.Yine keyifli bir maç oldu.Maç her an gol olabilir hissi ile izlendi.Maç 4-2 den 4-3 e gelse Galatasaray 5.golü de bulurdu,o havada oynadı maçı.Açıkcası Nonda’lı bir 11 beklemiyordum.Sabri sağ bek,Barış orta sahada başlar diye tahmin etmiştik.Skibbe gene terse yatırdı.Sezon başından beri dörtlü defansta bile Servet ve Meira çoğu zaman ahengi tutturamamışken üçlü defans olmuyor bence.Üçlü defans ile orta saha kurgusunun da dengesi bozuldu ve Ayhan ile Mehmet beklediğimiz etkili presi pek yapamadı.
Devre arasına 2-1 girince 3.golü bulamazsak sıkıntılı bir ikinci yarı olabileceğini düşünüyordum ki Delgado’nun atılması dengeyi iyice bozdu.
Beşiktaş adına bir şeyler yazmak gerekirse bence bu sene şampiyonluk şansları en fazla Sivasspor kadardır daha fazlası değil.Yönetimsel hatalar,Denizli’nin futbol mantalitesi ve oyuncu kimyası ile bırakın Galatasaray’ın,Fenerbahçe’nin bile gerisinde olduğunu söyleyebilirim.
Bu takımın savunma yapısı E.Sağlam döneminde çok daha başarılıydı.Denizli’nin oynattığı futbolu izlediğim maçlarda anlamakta zorluk çekiyorum.Oyun sistemlerinde sayılara çok fazla takılmamakla beraber bu oyun ne 3-5-2 ye ne 4-4-2 ye ne 4-3-3 e ne de 4-2-3-1 e pek benzemiyor.
Ertuğrul Sağlam’ın Mustafa Denizli’den daha iyi futbol oynatacağını iddia edemem ama bu maçta takımın başında Sağlam olsa bu takım 4 gol yemezdi bana göre.Maçta Lincoln ve Baros yine çok iyi oynadı ama sahanın yıldızı Arda idi bana göre.Tribünden izleyenler çok daha fazlasını görmüşlerdir ama TV den izleyen ben maç boyu ileri geri toplu,topsuz gidişlerine hayran oldum.Fizik gücünde ciddi bir artış var.
Nonda’nın futboluna çok güvenirim aslında geçen sezon attığı goller ve sahadaki futboluyla şampiyonlukta büyük pay sahibiydi.Ama bu sezon tek forvet tercihinin tartışmasız Baros olması ve yaşadığı sakatlık onu futboldan uzaklaştırmış.Geçen sezon her topu verimli kullanan adam yanındakine pas veremez hale geldi.Delgado atıldığı için eksik oynayan Beşiktaş aslında Nonda’nın sahadaki varlığı nedeni ile maçı eşit futbolcu sayısı ile oynuyor gibiydi.İkinci devreye geride Sabri önünde Barış,sonrasında Aydın ile devam edilse maç daha farklı olabilirdi.Galatasaray kadrosunda Türkiye’nin en iyi Hücuma dönük orta saha oyuncuları var Lincoln,Arda ve Kewell…Bu sebebten dolayı Nonda’nın devşirme usulü ile forvet arkası top dağıtan rolde olması anlamsız.Bu form yapıları değişmedikçe Ümit’te,Nonda’da Baros’a yedek olurlar sadece.
Servet’in golünde önce topa vuruş sonra Rüştü’ye temas olduğundan bence temiz bir goldü.Delgado’nun golüne hemen cevap verdi Galatasaray.Arda’nın ceza sahası içindeki çalımları gol için değil penaltı yaptırmak içindi zaten,Holosko’da bu hareketlere karşılıksız kalmadı.Üçüncü gol bu seneki Galatasaray’ın özeti.Etkili bir Lincoln pasını değerlendiren yetenekli ve fırsatçı bir Baros ayağı…Son gol Lincoln’ün resitali,o pozisyonda yenecek bir çalım penaltı ile sonuçlanırdı ve öyle oldu.

1 yorum:

TANGO dedi ki...

Seninde yazdığın gibi Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmaları sadece bir maç. Derbi değil. Ne günler öncesinden konuşuluyor ne de maçtan sonra büyük fırtınalar kopuyor. Türkiye'de tek bir derbi var Fenerbahçe-Galatasaray derbisi. Beşikltaşlı dostlar gücenmesin ama öyle.