14 Nisan 2010 Çarşamba

Taraftarın Ruhu !

*Maçın konuşulacak yanı yoktu tribünde olanlardan sonra...
*En başta söyleyim bu sezon üç büyükler içinde taraftarlık performansı en kötü olan Galatasaray...
*Kaybedilen Eskişehirspor-Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası son dk da gelen Sivasspor beraberliği bardağı taşırdı.Kaybedilen 11 puan şampiyonluk şansını azaltınca protesto ve tepki kaçınılmazdı.Ancak biz millet olarak sevinci de üzüntüyü de çok abarttığımızdan yine işin çivisi çıktı.
*Yazdığı 100 haberden 99 yalan olan kişilerin söylediklerini ciddiye alıp kendi stadyumunda futbolcuya bu kadar fazla tepki vermek ayıp oldu bence.
*Sanmasınlar seni yalnız biz buralARDAyız pankartı asanlar sevgilisi ile izin gününde sinemaya giden takım kaptanına terbiyesizlik yaptılar.
*Jo'ya alemci diyen kendini gazeteci sanan birkaç kişi sadece.Yahu bu adam Kamboçya'dan gelmedi.Alemin kralını hatunun en iyisini Moskova ve Londra'da görmüştür.25 şampanya patlatıp başından dökeni gören yok.İzin gününde dışarı çıkmak alemcilikse,Lugano ya da Ferrari izin gününde eve kapanıp İncil okuyor sanıyorsunuz herhalde.Uçaktan inip maça çıktı gol attı,sakatlıktan döndü golünü attı,gol atmadığı maçlar tüm takımın kötü oynadı 2-3 haftalık bölüm.Sıfır bonservis maliyeti ile takıma gelmişken,sahadaki performansı Gökhan Ünal-Guiza-Nobre-Nihat'tan kötü diyenin alnını karışlarım.
*Bu sezon çıktığı 42 maçta 11 gol,21 asist ile oynayan Arda'ya ruhsuz diyene yuh derim ben.
*Yanlış hatırlamıyorsam Leo Franco ve Volkan'ın yediği gol sayıları 27...Ama yerin dibine sokulmasının nedeni yıllardır 10 metreye pas atamıyor diye kendi taraftarından küfür yiyen Selçuk'tan çok kötü bir gol yemesi,Volkan'ın ise aynı maçın son anında Keita'nın şutunu çıkarması.Futbolda bu kadar pamuk ipliğidir kaderiniz.
*FB maçının daha bitmesine 30 dakika varken yenen tuhaf bir gol sonrası hele o gün rakip ceza sahana bile girememişken susup sadece kalecisini ıslıklayan taraftarın 1000 tane FB linin oley sesini dinlemesi ayıptır.Sahada ruhsuz varsa bu futbolcudan çok tribündeki taraftardır bence.

*Futbolcu ıslıklanır,Alex-Guiza-Nihat vs herkes ıslıklandı bu ülkede.Ama sahada çabalayan Jo'ya gösterdiğin tepkinin daha azını topu kıçı ile durdurup senle dalga geçen Volkan'a gösteriyorsan söz söylemeye hakkın olmaz.
*14 senedir şampiyonluk görmediğini söyleyen ! 20 yaşındaki apaçiler,Metin Oktay'ın yarasa gibi 90 dakika baş aşağı durmasından rahatsız olmuyorsa ne denir başka bilemiyorum.
*Futbol kültürümüz bu...Takım,taraftar çok fark etmiyor.Bu hafta küfür edenlerin hepsi haftaya büyük kaptan diye tribüne çağırır.Liverpool kaç sene şampiyon olmadı,bu sene de olmayacak.Siz hiç KOP tribününün Gerrard'a küfür ettiğini,eşinle niye dışarı çıkıyorsun otur tesislerde dediğini duydunuz mu?
*Tabii ki bu saçmalıkları yapan taraftarın bir bölümü kadar futbolcuların da hataları oluyor.Baros golü attığında tribüne koşarken yolundan çevirip,yedek kulübesine yönlendiren Arda bunu yapacağına tüm arkadaşları ile tribüne gitse gece tatsız bitmez ve aklı başında taraftarın gözünde çok daha büyürdü.

5 yorum:

mamo chello dedi ki...

antalyasporluyum..tepki,protesto hepsine eyvallah..

ama o son resim..ama o büyük adam...ama o simge..

olmamış usta!

Kurt dedi ki...

kimse kusura bakmasın teşbihte hata olmaz ama diyarbakır maçında tribünler rte nin "bindirilmiş kıtalar" tabirine aynen uyuyordu

TANGO dedi ki...

Kendini eleştirebilmek güzel.Ancak sezon ortasında Maradona,Messi tadında getirdiğin adamların performansını Guizalarla, Nihatlarlarla, Volkanlarla kıyaslayıp onlardan kötü diyenin anlını karışlarım demek en basitinden kendini kandırmaktır. Sezon başında konuşulanlar Barcelona modeli, total futbol vs iken şimdilerde bonservis ödemedik, diğerlerinden çokta kötü değil,2 tanede gol attı falan ise hedefin ne kadar küçüldüğünün de göstergesidir. Başka kulüplerle değil kendimizle yarıştığımız gün Türk futbolu da tuttuğumuz takımlarda çağ atlayacaktır kanımca.
Protestolara gelince; adı anıldığında bile gözlerim dolar Metin Oktay'ın. O efsanenin ucuz işlere alet edilmeyeceğini bilmeyen, yada tepkiyi koyarken işin nereye varacağını düşünmeyenler Canaydın ölüdüğünde de haklarını helal eden densizlerdir. Arda Turan Fenerbahçe tribünlerine el hareketi yapmış olmasına rağmen hala benim için 10 numaradır. Messi ile kıyaslanması geyiği ile sadece dalga geçerim. Ancak taraftarın defterden silinecek adam konusundaki tespitleri daha tutarlı olmalı. Arda Turan'a sallanılan yerde Lincoln'e Hagi muamelesi yapanların yanaklarından makas alıyorum sadece.

FIRAT dedi ki...

@ TANGO
Getirilen adamların Maradona Messi tadında getirildiği tamamen senin yorumun.Çok coşkulu bir karşılama oldu dersen Guiza-Cristian-Sivok vs hepsi aynı şekilde geliyor.Bu ülkenin yabancıya karşı duyduğu aşırı hayranlık kompleks belki de.Adamlar nereye geldik,kral mıyız diye düşünüp ne oldum delisi oluyorlar biraz.Haksız değiller beni de İstanbul'a gittiğimde havaalanında 5000 kişi karşılasa bende biraz şımarırım.(Ultraslan artık havaalanında kimse için böyle karşılama töreni yapmayacaklarını açıkladı)Ne benim ne de Rijkaard'ın ağzından bir senede kusursuz total futbol oynanacak cümlesi çıkmadı.İniesta-Xavi-Messi ile yaptığını bir senede Topal-Sarp-Arda ile yapmasını bekleyenler Fotomaç,Fanatik yazarları ya da onların tiraj kaygılı spor müdürleridir.Benzer bütçelerle yarışan takımların oyuncuları ile karşılaştırmamdan daha doğal ne olabilir.Real Madrid Kaka'yı 65 milyon Euro ya aldı.Elano'ya verdiğimizin 10 katı neredeyse.Ama bu sene Kaka'dan aldığı verim sıfıra yakın.Elano-Santos-Jo transferini Guiza-Cristian-Topuz-Nihat la mukayese etmem hedef küçültmek demek değildir.Gakatasaray ne saha dışında ne de saha içinde Barcelona-Chelsea-Real Madrid ile mukayese edilemez bu bütçelerle.Tabii ki FB-BJK da mukayese edilmez bu dünya devleri ile.Yani üç büyük takımın transfer başarısı ya da oynadığı futbol beş aşağı beş yukarı aynı bu sezon zaten FB nin 7 hafta,GS nin 5-6 hafta kazanamayıp geriye düşmesine rağmen puan farlarının 4-5 geçmemesinden belli.Bir takım ön plana çıksaydı bu ligde 10-12 puan fark yapardı..

TANGO dedi ki...

Demek istediğim şu rekabet halinde olduğun takımlarla kıyas yerine geçen sene neredeydim bu sene ne yaptım hesabını yapmaya başlasa kulüpler daha verimli bir gelişim gösterecekler. Konuyu sen ne dedin? takımdan ne bekliyorsun? cümlelerinin arasına sıkıştırmadan daha "total" düşünmeye çalışıyorum. Çünkü bu takımdan 1 senede daha fazlasını beklemiyor olunsaydı Diyarbakır maçında bunlar olmazdı. Aklı selim tabiki bu işlerin bu kadar kısa sürede olmayacağını bilmekte ama tribünü dolduran çoğunluğun yanında sesleri çıkmayacak kadar azınlıktalar. Eğri oturup doğru konuşalım. Bu transferler yapıldığında sen ve bir sürü Galatasaray taraftarı avuçlarını ovalayıp, Üstünel'i kahraman ilan etmişti. Ben ise blogumda bu transferlerin "ya tutarsa" tadında olduğunu bahsetmiştim. Premier ligten transfer yapmak ilk başta kulağa güzel geliyor ancak bu ülke Anelka transferini de gördü. Milli oyuncu transfer etmek tabiki başarı ama Ortega da milli takımın değişmeziydi. Karşılıklı cevap şeklinde sürdürmek istemiyorum durumu. Son iki sezonun transfer dahisi Galatasaray olarak gösterildi. İki sezonda elde edilmiş bir tek başarı yok. Sezona 5 kupa hedefiyle başlayıp şampiyonluğu başkalarının eline bırakmak tabiki tribünde bir tepki yaratıyor. ama eşşeğin şeyine su kaçırmadan da yapılabilirdi bu.