1 Eylül 2008 Pazartesi

Sinyor Bartu

UEFA kupası kura çekiminde onu görmek çok keyifliydi biz futbolseverler için.''Aynı gün hem futbol hem de basketbol maçında oynayan oyuncu ''diye takdim edildi.Her ikiside Galatasaray maçı üstelik.Galatasaray ve Beşiktaş için bizim medyanın deyimi ile şeker gibi kura çekti,eline sağlık.Çok özel bir insan futbolumuz için...Bir kulübe ait olmanın çok ötesinde konumu.Ben Metin Oktay'ı sevmeyen bir Fenerbahçe'li tanımadığım gibi,Can Bartu'yu sevmeyen bir Galatasaray'lı da görmedim.Günümüzde Türkiye'de ''Bayrak Adam ''diye tabir edilen son futbolcu Bülent Korkmaz olabilir...Roma'lı Totti veya R.Madrid'li Raul gibi...Tanju,Sergen,Emre,Tümer bu tip bir konumlandırmanın çok uzağında olacaklar futbol yaşantıları nedeni ile.

3 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

tanju her fırsatını bulduğunda ben galatasaray lıyım diyor. tabi kolay değil bayrak futbolcu olmak. yalnız sergen istisna olabilir. hiç bir zaman hiç bir taraftardan büyük tepkiler görmedi. beşiktaş ta kabul edilebilir bir oyuncu.

oguzer dedi ki...

Galatasaray'da Bülent Korkmaz'ın maalesef adını anan yok.Bu biraz Galatasaray kulubünün vefasızlığı bence.Evet bayrak futbolcu bencede Bülent ama kulüp içinde gitmesine rağmen çok güçlü olan Hakan Şükür'ü taraftarlar belki bayrak futbolcu yapmaz ama yönetim onu yapmak için çok şey yapar.Bu arada Bülent,Arif,Suat'ın jübileleri yapıldı mı?Büyük bir ihtimalle yapılmamıştır.Galatasaray yönetimi sadece o da zoraki vefasını yılda bir kere Ali Sami YEN'e mezarı başında gösteriyor.

Adsız dedi ki...

Suat'ın jubilesi yapıldı. Ama Bülent-Arif-Ümit D.-Hakan Ünsal'a, Hagi'ye jübile yapılmadı.
Burada tek suç yönetimin midir? Bir tek Suat'ı mı seviyorlardı yani?