29 Eylül 2008 Pazartesi

Elde Var Hüzün



Bu hafta sonunda Fenerbahçe’de ,Beşiktaş’ta bayrama tatsız girecek skorlar alarak başlık atma konusunda yaratıcı olan spor medyasına ‘’Çifte Bayram ‘’ manşeti atma fırsatı vermediler.Fenerbahçe maçını izleme fırsatım oldu yemek yediğim bir mekanda.Alex’in klasikleşmiş bir korner vuruşunda kalecinin ve defansın adam paylaşma konusundaki hatası sonucu Selçuk ile golü buldu.Maçın genelinde Alex’in ayağına bakan takım sakat sakat oynayan oyuncunun çabaları ile bir şey yapmaya çalışmasına rağmen neredeyse pozisyon bulamadan maçı bitirdi.Sivasspor ikinci yarıda yaptığı değişiklikler ile maçı kazanmayı bildi.
Bir şey dikkatimi çekiyor.Hagi’nin oynadığı dönemde bile Galatasaray bir oyuncunun ayağına bakar hale gelmedi.Ancak bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş fena halde Alexbahçe ve Delgadotaş olmaya başladı.Bu iki oyuncu gol ya da asist yapmaz ise maç kazanamaz hale gelmeye başladılar.Geçmiş yıllarda sezonu 2-3 yenilgi ile kapatan Fenerbahçe 5 maçta 3 yenilgi aldı daha sezon başında.Taraftarların büyük çoğunluğu Aragones’i suçluyor ama Josico haricinde bu takımı o kurmadı.Adam ne yapsın malzeme bu, kenarda İniesta ya da Torres oturuyor da o mu oynatmıyor.Mehmet Demirkol sezon başında doğru bir tespit yapmıştı.Bir takımın teknik adamı Aragones ise transferi Emre olmaz ya da Emre’yi alıyorsanız teknik adam olarak Aragones’i getirmiyeceksiniz.Hacettepe maçından sonra yazmamıştım.Rıdvan Dilmen’in Hacettepe ve Sivasspor maçlarından sonraki yorumları kulüp açısından yenilir yutulur değildi.Bu takımın bu kadro ve oyun yapısı ile şampiyon adayı olamayacağının altını sayısız örnek ile çizdi.Burak daha dün geldi neredeyse her maç kart görüyor,Emre’nin etkili bir pası ya da şutu yok.Ne oynadığı belli değil.Rakip atağı kesici değil,forvet arkası pas ya da şut atan değil. Bu hali ile bizim halı saha maçında zor oynar ! Takım o kadar kötü oynuyor ki geçen sezona göre biraz kıpırdayan Maldonado bile taraftara iyi gözükmeye başladı.Olağanüstü kariyerine rağmen Roberto Carlos’un geçen sezon takımın isminin biraz daha fazla tanınması dışında saha içindeki katkısı çok az oldu.Bu sezonda yakışıklı değil ama sempatiğim kontenjanından oynuyor.Wederson sakatlıktan dönünce dahi onu takımdan kesemez .Edu,Deivid ve Semih’in olmadığı takımın kalitesi % 40 düştü bana göre. ‘’Ben betondan da futboldan da anlarım diyen Aziz Yıldırım sayesinde takımın geldiği nokta şu anda çok iç açıcı değil.Yürüye yürüye ! şampiyon olması beklenen takım,koşa koşa zirveden uzaklaşıyor.Büyük paralar harcanmasına rağmen takımın yapısı ve kalitesi bozuldu 2-3 yıl içinde.Ümit,Anelka,Tuncay ve Aurelio’nun yeri kesinlikle doldurulamadı.İki sene önce kenardan oyuna kurtarıcı olarak Anelka giriyordu şimdi Burak giriyor.Uzun lafın kısası bu son yazdığımdır.
Beşiktaş ise sezona beklenenden çok daha iyi bir giriş yaptı.Sivok ve Zapotocny’nin iyi ve uyumlu performansı yıllardır savunmada yaşanan sıkıntıları bitirdi.Hücumda Holosko,Bobo ve Nobre’den oluşan üçlü bu lig için zaten fazlası ile yeterli.Cisse ,Serdar Kurtuluş ve Uğur İnceman’ın orta sahadaki başarısı sezon başında çok iyi bence.Ama dediğim gibi takım yaratıcılık açısından fazlasıyla Delgado’nun ayaklarına bakıyor.Delgado’nun yaşayabileceği sakatlık takımı büyük sıkıntıya sokabilir.Kenarda Tümer,Sergen gibi bir oyuncunun olmamasının olumsuz sonuçlarını sezon içersinde yaşayabilirler.Son oynadıkları Belediye maçında(Bu arada Belediye takımlarının profesyonel liglerde ne işi olduğunu biri bana açıklasın ! amaç sosyal sorumluluk ve sporcu yetiştirmek ise bunu amatör ligler de yapmalılar bence.Düşünebiliyormusunuz Londra Büyükşehir Belediyesi ya da Milano Büyükşehir Belediyesi diye takımların o liglerde oynadığını?) tartışılan hakem kararlarında aklı başında tüm yazarlar ve yorumcular hakemin kararlarının doğru olduğu sonucunda birleştiler.Nobre’nin her iki pozisyonda da kaleciye ve defans oyuncusuna istemeden de olsa faulleri var.Maç sonu Benitez Ertuğrul ve Seda Sayan’ın eski kocasının (Sinan Engin) ağlak açıklamaları vardı hakem puanımızı gasp etti diye.Ertuğrul Sağlam’ın hakem Bülent Yıldırım’ın maç sonu kendisine ‘’Hakem bana pardon dedi’açıklamasına ertesi gün Bülent Yıldırım adına MHK’dan böyle bir konuşmanın geçmediği ile ilgili açıklama diğer adı ile yalanlama geldi.Kurum kimliği ile ben MHK’nın doğru söylediğini düşünüyorum.Sinan Engin’in açıklamalarını ise kulübün,taraftarın ve camianın bile ciddiye almadığını düşünüyorum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerbahcenin Alex'leşme konusundaki görüşlerine katılıyorum. Ancak Deivid'in performansını da yanına eklememiz lazım. Yokluğunda sıkıntımız artıyor. Onun yokluğunda bölgede oynayan Tümer olmalı oda yok. Hatırlarsan en kritik maçlarda en kritik golleri Alex değil Deivid atmıştı.(Sampiyonlar liginde attığı 5 gol ve BJK GS VE TS maçlarının tamamında gol attı attığı diğer golleri saymıyorum bile) Bu önemli bir oyuncunun yokluğunda Tümerinde olmaması bizim hucum gücümüzü etkiliyor. Hücum açımızdan bu yıl kaybımız zaten yok. Sorun kaybımızın savunma ve hücumu birlikte yapabilen oyuncu Aurellonun olmaması. İki yönlü oyuncumuz yok. Aurello'nun kaybını sorun olarak görmüyorum ama yerini Josico nun dolduramayacağı bir gerçek. Bence gitmesi gayet olumlu sorun bizim aldığımız adamda.Bu arada senin Emre takıntını anlamamak için cahil olmak lazım. O konuda da bişeyler yazıyım. Hoca Aragones olunca Emre olmaz diyen anlayışa katılmam Mehmet Demirkolu sevmeme rağmen mümkün değil. Türkiyenin yetiştirdiği en iyi orta saha oyuncusundan bahsediyoruz şu anda. Bana aldığınız verimden bahsedin. Biz şu ana kadar alamadık ama bu onun kötü oyuncu olduğunu göstermez. Bizim beceriksiz olduğumuzu gösterir. Tıpkı Anelka gibi. Ondan da verim alamadık ama şu an mükemmel oynuyor. Ayhan'dan BJK verim alamdı bu Ayhan'ın kötü oyuncu olduğunu yada Serveti kullanamayan FB nin Servet için kötü oyunucu diyemeyeceğini gösterir. Bence Linkoln konusunda da Gs nin yaşadığı sıkıntı bu. Emre tartışmasız Türkiyenin yetiştirdiği en iyi orta saha oyuncusu. Yetenekli oyuncu kendine bakar ve iyi çalışır sakatlanmazsa değil Aragones takımın başında Ömer Üründül olsa oynar. BJK için bişeyler söylemek gerekirse BJK işte bu. Bundan iyi olmaz. FB ve GS mevcuttan daha iyi olabilecek kapasiteye sahip. BJK farkı açamazsa sıkıntı yaşarlar. Bu arada Ertuğrul sağlam ben Ferguson olacağım demiş. :) gazlı fergusonlar varmış eskiler anlatırlar. Ondanmı bahsetti acaba anlayamadım ben. Genç olduğumdan bilemedim.

FIRAT dedi ki...

Kader işte insanın ayağına dolaşıyor.2 sene önce Deivid'e nereden sallayacağını şaşıran Hakan Deivid'i arar oldu...
Emre konusunda takıntım yok,İyi futbolcu mu yetenekli futbolcu mu tartışılır hale geldi 8 senedir.O iyi ise Aurelio yu nasıl tanımlayacağız o zaman.Kötü demedik verimsiz dedik. En iyisi bu, belki biraz daha fazlası...

Adsız dedi ki...

Aynen söylediğin gibi Deividi en çok eleştiren ben; futbol bilgimin ne kadar yeterli olduğunu tartışılır hale getirdim. O yüzden yoğurdu üfleyerek yemeğe başladım. Şimdi bir oyunucuya kötü demek için sezon içerisinde aldığımız verime göre değerlendirme yapmak en doğrusu. Aurello çok değerli bir futbolcu herkesin takımda isteyebileceği bir futbolcu. Tam bir istikrar abidesi. Ancak bu seninde bir hayat felsefen olsun. GİDENE ASLA ÜZÜLME, YERİNİ DOLDUMAK İÇİN BEKLEME.Biz bunu yapamadığımız için hedef oluyoruz ve yerden göğe kadar haklısınız. Senna gelseydi veya Alonso Aurellonun bu haftaki maçını özel olarak asla izlemezdin eminim. Zaten kötü oynadılar ve kaybettiler. Bu arada gazeteler yazıyorya hani Aurello İspanyayı sallar diye. Bu tarz oyuncular hiçbir yeri sallayamazlar. Ayrıca real betisten de cacık olamaz. Seneye uefa da oynamak için uğraşırlar işte. Sende bir daha betis maçı izlemezsin zaten.

Adsız dedi ki...

Bu arada eğer gerçekten İspanya'dan futbol izlemek istiyorsan Aurello lu Betisi değil İbrahim Kaş lı Getafeyi izle. Hem futbol bilgini hem de zevkini üst seviyeye çıkarırsın. Samimiyetinde Blogda sorgulanmaz. Tavsiye ederim. Kalpten oynayan müthiş bir takım Getafe. 1 g 2 b 1 m ispanya liginin 11. si. alt yapısı İspanyanın en iyisi. o yüzden genç oyuncular için çok önemli bir klüp. 25 kişilik kadrosunda 15 ispanyol futbolcu bulunuyor. Hadi Furat kör öldü badem gözlü oldu diyorlar senin için. Tavsiyelerimi dinle. Faydasını görürsün.

FIRAT dedi ki...

Ben Betis maçını özellikle izlemedim.R.Madrid ile oynuyor diye izledim ve bu arada Aurelio da orada oynuyor diye özel olarak baktık maça.Barcelona ile oynasın yıne bakarım.Getafe maçını da yıne Real ya da Barca ile oynarlarsa bakarım.Kör öldü badem gözlü oldu meselesini açıkladım anlayana ...Düz mantık Fenerbahçelilere özgü değil diğer takım taraftarlarınıda da oluyor bazen sıkma sen canını.Universite bitirmiş insanlar futboldan anlamasa en azından okuduğunu anlar senın de oyle yapabileceğini ümit ediyorum.