12 Ağustos 2008 Salı

Gökhan İnletiyor !

Her kulübün tarihinde böyle elden kaçırmalar vardır...Daum zamanı 2005 te denenmiş ve geri gönderilmiş biri Gökhan İnler.Geçen sene Seria A nın en iyi oyuncularından biriydi.Arsene Wenger onun için 10 milyon euro yu gözden çıkardı bu aralar.

2 yorum:

TANGO dedi ki...

Bu işler ortaokul veya lisede çirkin diye yüz vermediğin kızın yıllar sonra karşına afet gibi çıkması gibi bir şey. Futbolcunun ileride nasıl bir gelişim kaydedeceğini her zaman kestiremezsin. Bunun futboldan yada futbolcudan anlamakla da bir ilgisi yok.Altyapılarla biraz ilgilenmiş kişiler bunu daha iyi bilir. Göze batan bir sporcunun ilerki yıllarda vasat bir oyuncu olması gibi, sıradan olduğunu düşündüğünüz bir oyuncunun müthiş bir aşama kaydetmesi de mümkündür. Başarısızlık G.Antep'in Kaka'yı Galatasaray'ın Appiah'ı yada Fenerbahçe'nin Gökhan İnleri elinden kaçırması değil. Mukaveleli oyuncunu para edecek zamanda elinden kaçırmaktır tek kuruş kazanamadan. Örnek Emre, Okan, Tuncay, Aurello...

Adsız dedi ki...

En önemlisi futbolcunun elinkaçması değildir. Para ödediğin futbolcudan en fazla verimi alabilmektir. Aurello elimizden kaçtı demek yanlış olur. Ondan maksimum verim aldık. Para kazandı ve bence bu parayı haketti. Tercihi avrupaydı oda bunu kullanıyor. Sorun olanlar apiah linkoln gibi para ödeyipte futbol oynamayanlarda. Fotoğraftaki çocuklar hakkında yazdıklarına tamamen katılıyorum. Bergamasporda bir futbolcu çocuk vardı ismi yanılmıyorsam semih.Yaşı şu an 16. Bergamda deneyimli alt yapı hocaları! çocuğu beğenmedi. Şu an GS alt yapısının yıldızı.