10 Ağustos 2008 Pazar

Aziz Pierre

Türkiye’ye gelmiş en iyi yabancı futbolculardan biriydi Pierre Van Hooijdonk .Frikik atmak için topun başına geçtiğinde tüm taraftarlar nefesini tutardı.Nac Breda,Feyenoord,Celtic ve Fenerbahçe taraftarı hep el üstünde tuttu Hollanda’lı futbolcuyu.2000 yılında Portekiz’in Benfica takımına transfer oldu.Çıktığı 29 maçta 19 gol atma başarısı göstermişti.İstikrarlı bir sezon geçirmeyen Benfica o sezon üç defa teknik adam değiştirdi.Başkan tuhaf bir kararla Onu kadro dışında bıraktığında Porto devreye girdi.Bu aşamada Hooijdonk’un sözleri unutulmazlar arasına girdi: ‘’Bir sezon Benfica’da ertesi sezon Porto’da forma giymek en ahlaksız kadın satıcısına bile yakışmaz.’’2001 de Feyenoord’a geri döndü ve attığı gollerle takımını UEFA kupası şampiyonu yaptı.2003 yılında Fenerbahçe’ye transfer olduğunda tıpkı Hagi’de olduğu gibi basın onu yaşlı,uyumsuz,paragöz olarak lanse etti.Ve yine Hagi’de olduğu gibi diğer taraftarlarında saygısını kazandı.37 yaşında G.Rangers’tan haftalık 40 bin poundluk teklif almasına rağmen,’’Bu yaşımda aldığım bu teklif beni çok onurlandırdı ama bir zamanlar benim resmim Celtic bayraklarına koyulmaya layık görüldü.Ben şimdi Rangers forması giyersem Pierre Van Hooijdonk olamam ki…’’ demiştir. Bu sözü birilerinin kulağına küpe olsun diye söylememiştir tabi ki,adam olduğu için söylemiştir.

3 yorum:

aşkın dedi ki...

Aziz Yıldırım bu saaten sonra isterse 3 yıl Cl şampiyonluğu alsın, Anadolu kulüplerine açıktan yardım etsin, Galatasaray stadında maç izlemeye gidip golleri alkışlasın, benim gözümde hiç sevilmeyecek biri olarak kalacaktır.Sebebi de bu adamı kulüpte futbol direktörü olarak çalıştırmamasıdır.
Eloğlu sırf kulübünde uzun yıllar oynadı diye yeteneğine bakmaksızın oyuncusunu teknik kadroya dahil eder, bu adam o yaşıyla gençleri çalıştırdı ve her yönüyle örnek oldu yine yaramadı.
Aziz Pierre'e bile tahammül edemeyecek kadar iğrenç bir egoya sahiptir ''Aziz başkan''.

selaminko dedi ki...

ben galatasaraylıyım ama bu adamı cok seviyorum. kimseyi kırmadan klubune bu kadar sadık kalabilen baska adam var mıdır acaba. ne diyelim bize o gunleri yasattıgı icin tesekkur ederiz bir futbolsever olarak.

TANGO dedi ki...

Türkiye'den ayrıldığında www.weloveyou-vanhooijdonk.com isminde bir site açılmıştı. Siteye mesaj bırakmıştım. 2005 yılında.
"geldiğin ilk gün belliydi giderken bu kadar üzeceğin. Ama ne güzel gidişinle üzmek birilerini. Futbolun sadece futbol olmadığını birkez daha öğrettin bizlere. Karakterin, güler yüzün, centilmenliğin, ağabey tavırların, güzel frikik gollerinle beraber hafızalarımızdan hiç çıkmayacak. İyi ki geldin iyi ki varsın. Sen gördüğüm en son ilahsın...."