4 Nisan 2013 Perşembe

Real Madrid :3 - Galatasaray: 0

Duygusal tepkilerden sıyrılıp,gerçekçi olursak iki sene önce sıfırdan kurulmuş bir takımın bu sezon başı CL gruplarından çıkarsa başarılı sayılacağı bir ortamda çeyrek finalde Real Madrid'e deplasmanda yenilmesi futbol açısından normal sayılabilir.Drogba,Sneijder transferleri ve 2.turda Schalke 04 takımın geçilmesi tabii ki beklentileri yükseltti.Kapasite çeyrek finale kadarmış onu görmüş olduk.Bu arenadan bir sene bile uzak kalmak Drogba ve Sneijder'in futbolunu geriye götürdü kuşkusuz. S 04 maçlarında sırıtmıyor ancak Real Madrid gerçeği tokat gibi vuruyor insana.

İki takımda beklenen 11 leri ile maça çıktı.Maç öncesi yazımda en büyük sıkıntının Riera-Di Maria eşleşmesi olduğunu belirtmiştim,keşke yanılsaydım...Yarım saatte otoban olan sol kanattan, 2 gol geldi.Sneijder hem tam hazır olmaması hem de Milli takımda sakatlık yaşaması nedeniyle kötü günündeydi...Bu ligin hele çeyrek final seviyesi bambaşka...İBB ya da Kayserispor'a karşı şov yapan adamlar top görmedi dersek abartmış olmayız.
Varane ve Ramos üst seviye stoper nasıl olunur dersi verdi...Mesut futbolcu değil sanatçı...Başkasının zorlayarak yapamadığını o kadar kolay ve rahat yapıyor ki inanılmaz.

Ronaldo-Burak tartışmaları çok magazinsel boyuttaydı son zamanlar...Biri dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri diğeri ise Avrupa arenasında adını bu sezon duyuran futbolcu...Fiziksel dayanıklılık,hız ve bitirici vuruş açısından çok fark var...Real Madrid çok sıkmadan 2-0 buldu...Bu seviye maçlarda pozisyon bulunca atarsan yola devam ediyorsun zaten...Eboue ve Drogba ile kaçan gollerden biri olsa maçın seyri değişebilirdi..

Her iki takımın kenarda oturan yedek oyuncularını yazacağım farka bir de böyle bakalım...
Gökhan Zan-Hakan-Sabri-Yekta-Umut-Amrabat....Pepe-Marcelo-Arbeloa-Kaka-Modric-Higuain...Başka söze gerek yok sanırım...Yenilen goller sonrası hem basit hata diyoruz...Bu seviyede ne kulüp takımlarında ne de Milli takımda alan ya da bireysel savunma yapamıyoruz...Dany iyi,Semih eh işte,Eboue kötü,Riera çok kötü günündeydi...

Galatasaray gelecek yıllarda çeyrek final ve ötesini hedefliyorsa stoper ve sol bek transfer etmek zorunda...
Hakem yazmadan yazı biter mi ? Bitmez...Bence tartışmalı iki pozisyonda penaltı...Ancak hakem yüzünden maç kaybetti demek yanlış olur...Real Madrid maç 3-2 olsa vitesi yükseltip 2 gol daha atacak seviyede futbol oynadı diyebiliriz

Hiç yorum yok: