15 Nisan 2013 Pazartesi

''Özel Kişi'' J.Mourinho


J.Mourinho ile ilgili bir anektod...Blog arşivinde olsun istedim,okumanızı tavsiye ederim...

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, neden ''özel kişi'' lakabını aldığını ve bunun sadece kusursuz futbol bilgisiyle ilgisinin olmadığını gösterdi.

Bu sefer Mourinho, Los Angeles'ta yaşayan ve kendisinin büyük bir hayranı olan Meksikalı Abel Rodriguez'in, El-Clasico maçı izleme hayalını gerçekleştirdi.

Ancak Jose Mourinho ve Abel Rodriguez'in arasındaki bu ilginç hikayenin başlangıcı ise sezon öncesi hazırlık kampına dayanıyor ve bilinen basit hikayelerden değil. Abel Rodriguez, yaz tatilinde Mourinho'ya gönüllü olarak yardım etmeye karar verir. Real Madrid'in Amerika Birleşik Devletleri şehirlerinde gerçekleştirdiği kamplarda, tam iki hafta boyunca top toplayıcılık ve malzemecilik gibi görevler yapar.

Tek amacı Avrupa'da çıplak gözle bir El-Clasico izlemek olan Abel Rodriguez, bunu yapmayı kafasına koyar ve ne bir otel rezervasyonu ne de en önemlisi maç bileti olmadan İspanya'ya gider. Ardından Real Madrid'in maç toplantısına ve antrenmanlarına katılmayı dener ve orada tam 5 saat boyunca Mourinho'yu görme umuduyla oturur. 

Sonunda beklediği an gelir ve Mourinho'yu görmeyi başarır. İşin ilginç yanı Mourinho da onu tanımıştır. Sözüne gerçekten mucize gibiydi diye başlayan Portekizli teknik adam o anı: ''asistanım Rui'nin arabasıyla oradan ayrılıyorduk. Onu görünce arabayı durdurdum ve Rui'ye 'bu adam Los Angeles'ta bizimle beraber değil miydi?' diye sordum.'' şeklinde anlatır. Ardından Abel, Mourinho ile konuşma fırsatını yakalar ve neden burada olduğunu, takımla beraber kalıp, Barcelona maçını izlemenin kendisinin hayali olduğunu söyler. Sonunda Abel'in hayali gerçekleşmiştir. Küçüklüğünden beri düşlediği El-Clasico'yu izler. 

Ancak her şey bununla bitmez. Mourinho bu sefer Abel'den kendileriyle birlikte isterse Manchester United maçı için İngiltere'ye gelebileceğini, takım ve teknik ekiple vakit geçirebileceğini söyler. İspanya'ya gelirken bırakın maç biletini otel rezervasyonu olmadan hayali olan El-Clasico'yu hayranı olduğu Mourinho sayesinde izleyen Abel, şimdi de Şampiyonlar Ligi maçına davetlidir. Hem de yine hayranı olduğu ''özel kişi'' tarafından.

Tabii Abel Rodriguez, hiç düşünmeden bu teklifi kabul eder ancak kendi masraflarını yine kendisinin karşılamak istediğini söyler. Mourinho'nun cevabı ise nettir: ''Avrupa'da benimleyken hiçbir şeye para harcamana gerek yok'' ve Abel Real Madrid'le İngiltere'ye gider. Takımın eşyalarını taşımasına yardımcı olur, tıpkı bir Real Madrid çalışanıymış gibi davranır. Alex Ferguson'la da tanışan şanslı Meksikalı ayrıca Manchester United'da forma giyen ve Meksika'nın genç yıldızı, Chicharito Hernández'e de forma imzalatır...

İşte tüm bu yaşananlar Jose Mourinho'nun neden ''özel kişi'' olduğunu bir kez daha gösterir.

Hiç yorum yok: