16 Nisan 2013 Salı

Gol Tanrısı Gekas...

Bu sezon Süper ligin en dikkat çeken golcüsü geçen sene olduğu gibi Gekas...Her hafta attığı gollerden sonra ''Hani düşenin dostu olmazdı '' diyorum...Samsunspor'u ligde tutamamıştı bakalım Akhisarspor'u tutabilecek mi? Kariyer özeti blog arşivinde bulunsun istedim.


Theofanis Gekas. Olimpos Dağı'nın eteklerinde yer alan Larissa'da dünyaya gelen Gekas spor kariyerine yeşil sahalarda değil güreş minderlerinde başladı. Grekoromen dalında yerel şampiyonluklar bile kazanmasına karşın babasının "Futbolda daha yeteneklisin" tavsiyesine uydu. İlk durağı AEL 1964'tü. Üç sezonda 20'nin üzerinde gol attığı kulübünün 3. lige düşmesinin ardından Kallithea'nın yolunu tuttu. 26 maçta 14 gol attığı Kallithea'nın 1. lige yükselmesini sağladı. 
 
Panathinaikos'ta isyan!
Üç sezon Kallithea'da 99 maçta 46 gol atınca Panathinaikos'un dikkatini çekti. 2005'te ara transferde 3.7 milyon Euro'ya yeşil-beyazlıların yolunu tuttu. Ve o sezonu 18 golle gol kralı olarak kapatırken, lig şampiyonluğu sevinci de yaşadı. Bir sezon sonra 41 maçta 23 gol atmasına karşın başkanla ters düştü. Gekas, Salpingidis'in transfer edilmesinin ardından takasta PAOK'a gitmeyi reddetti. Başkan da bunu kendisine hakaret olarak görüp Gekas'ı Almanya'da o sezon 1. lige yükselen Bochum'a kiraladı. 
 
Almanların 'gol tanrısı'
Yunan golcü, Bochum'da bir ilah haline geldi. 2006-07'de Bochum ligi 8. sırada tamamlarken, 49 golün 21'ini atan Gekas, Bundesliga gol krallığında zirvede yer aldı. Bochum Teknik Direktörü Marcel Koller, Gekas için "Hayat sigortası" benzetmesinde bulundu. Ama Bochum sezon sonunda Leverkusen'e o hayat sigortasını sattı. 
 
Leverkusen'de olmadı
Gekas, Leverkusen'de Skibbe kendisini yedek oturtunca küstü. 50 maçta 13 gol attığı Leverkusen'den 2009'da Portsmouth'a kiralandı. Paul Hart, Gekas'ı koca sezon sadece bir dakika oynattı. Sunderland maçında oynamayı reddedince kiralık sözleşmesi feshedildi. 
 
Krallık formaya yetmedi
Yunanistan formasıyla 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde attığı 10 golle ilk sırayı alan Gekas, Leverkusen'de Eren Derdiyok, Kiessling ve Helmes'i aşıp forma alamadı. Aralık 2009'da gittiği H.Berlin'de 17 maçta 6 gol atmasına karşın takımının küme düşmesine engel olamadı. Ardından E.Frankfurt'un yolunu tuttu. Orada da 34 maçta 16 gol kaydederken, bu takımı da 2. lige düştü.
 
Mecbur muyum Almancaya?
Gekas, Almanya kariyerini noktalarken eski kaleci Egon Loy'un, "Bir insan Almanya'da beş yıl yaşayıp Almanca öğrenmez mi?" eleştirisine "Gol atmam için para veriyorlar, konuşmam için değil" yanıtını verdi. Samsun'da 12 maçta 8 golüne karşın art arda 3. kez küme düşme acısını yaşıyordu.

Hiç yorum yok: