21 Nisan 2013 Pazar

10 Madde ile Drogba Etkisi

Devre arası Drogba transferi gerçekleştiğinde inanamayıp büyük iş diyen kadar 35 yaşında emeklilik öncesi son ikramiye için geldi diyen vardı.Drogba'yı tanımayanlar için madde madde yazalım.
1- Drogba bugüne kadar kazandığı para ile sadece kendisi değil yedi sülalesi rahat yaşar.
2- Elbette bedavaya gelmedi,bu kalibrede adamlar ne meslek grubunda olursa olsun (Futbolcu-aktör-müzisyen vb.) ilk önceliği para değildir ancak yaptığı işin karşılığını tabii ki fazlasıyla alır.
3- 35 yaşında geldi yorumuna cevap vermeye gerek yok,Drogba gibi adam 25 yaşında gelmez zaten...
4- Ayrıca 35 yaşında Juventus'ta bile oynayacak kapasitede iken Türkiye'ye gelmesini sağlamak başarıdır.
5- Onun iyi bir futbolcudan çok daha fazlası olduğunu artık tanımayanlar da görmeye başladı ve taraflı tarafsız herkes çok yararlı bir transfer olduğunu söylüyor.
6- Bazı futbolcular ''yaşsız''dır...Drogba bu tanımlamanın dünya futbolundaki en büyük örneklerinden biri.
7- Saha dışı samimiyeti ve mütavaziliği asla yapmacık değil...
8-Takıma her zaman ve her koşulda müthiş bir güven ve güç katıyor.
9-İyi futbolculuk ayrı liderlik ayrı bir şey...Messi dünyanın en iyi futbolcusu ama takıma liderlik yapacak karizma ve karakterde biri değil mesela.
10- Galatasaray özelinde bir şey daha yazayım, son Elazığspor maçında attığı goller belki kolay gibi algılanıyor ancak Galatasaray bu pozisyonları geçen sezon ve ligin ilk yarısında da buluyor ama çerçeveyi bulacak vuruşu yapacak benim tabirimle CL golcüsü olmadığından skoru değiştiremediği çok maç oluyordu.


Devre arası takıma sol bek ve stoper gerekli iken ve Burak-Umut-Elmander gibi forvetler varken Drogba'yı almak böyle bir şey işte...

Hiç yorum yok: