1 Eylül 2010 Çarşamba

Zvjezdan Misimovic & Emiliano Insua Galatasaray'da...

-Galatasaray'ın transfer politikası benim üniversite hayatım gibi...Haftalarca dalga geçer son gün ders çalışırdım...Bu adamlar olmadan da Karpaty takımını elememiz gerekirdi o ayrı...Avrupa kupası olmadan futbol izlemek tadını kaçırıyor işin.
-Şirket birleşmesi,transferleri borsaya bildirmeyi bir kenara bırakırsak,Haldun Üstünel'den Adnan Sezgin'e transfer politikaları çok değişti Galatasaray'ın...Üstünel kimsenin yazmadığı,bilmediği isimleri bir gece ansızın siteye yazdırır,herkesin haberi sabah uyandığında olurdu...Sezgin ise oyuncunun kulübünü lanet olsun tamam o kadar verin noktasına getirmeden sonuçlandırmıyor transferi...Daha düne kadar Almanya'da Misimovic için 15 milyon Euro konuşulurken yarı fiyatına hem de üç taksit ödemeye ikna etmiş Wolfsburg'u...Utanmasa ticket ile ödeyecek...
-Misimovic'in sahada fark yaratacağı en büyük özellik oyuna akıl katabilmesi.Takım artık Arda'nın ayağına bakmaktan kurtulacak.Bu beklentinin azalması Arda'nın futboluna olumlu yansıyacaktır.Oyuncuyu en iyi Elvir Baliç tanımlamış. Zeki, savunma yapmayan ve koşmayan, güçlü, dolayısıyla az sakatlanan ve çok büyük yetenek...Bu kriterler Alex'i Türkiye'de bugüne kadar vazgeçilmez yapan özelliklerdi.

-Emilano Insua gecen yıl Premier League'in en asistçi bek oyuncusu.
-Misimovic 2 sezon önce Bundesliga şampiyonu Wolfsburg'un asist kralı,geçen sezonda Mesut Özil'den sonra en çok asist yapan oyuncu olarak ligi bitirdi.
-Şampiyon oldukları sezon Misimovic'in istatistikleri şu şekilde...54 maçta 16 gol, 36 asist.
-Geçen sezon ise 14 gol,20 asist...

-İleri çıkmayan,çıktığında da etkili pas özelliği olmayan Hakan stopere geçip yerine o bölgede oynayacak İnsua fayda sağlayacaktır...Sabri ile birlikte iki hücuma çıkan bek ile oynamak heyecan verici olacak taraftar için.
-Boca Juniors altyapısında oynarken Liverpool scout ları tarafından keşfedilen bir oyuncu.
-U-20 Dünya şampiyonasında Arjantin ile şampiyon olurken tüm maçlarda 90 dakika forma giymiş.
-Benitez sol bekte genelde Brezilyalı Aurelio'ya şans verdiği için 2009 da çok şans bulamadı.
-Geçen sezon Aurelio sakatlık geçirdiği dönemde,Liverpool takımın değişmez oyuncusu oldu.44 maç oynayan İnsua bu maçların 43 tanesinde maça ilk 11 de başladı.
-Ligde 31 maç, Şampiyonlar Ligi’nde 6 maç, UEFA Avrupa Ligi’nde 4 maç, FA Cup’ta 2 maç ve Lig Kupası’nda 1 maç...
-Giovani Santos ve Jo'yu takımlarında hemen hiç oynamayan oyuncular olarak geldikleri için riske girmiştik ve tutmadı o dönem.Geçen sezon bu kadar üst düzey takımda bu kadar maça çıkan oyuncu bana göre iyi transferdir..
-Transferler bir şekilde kelebek etkisidir.Liverpool'da teknik adam,Fulham'dan oyuncusu Konchesky ile anlaşınca İnsua'nın takımdan ayrılmasına izin verdi.
Misimovic transferi daha karışık,2 hafta önce ligin ilk maçında Wolsburg forması ile Bayern Münih maçında fark yaratan oyuncuyu aslında takımı bırakmak istemiyordu.Ayrılmayı kafasına koyan Misimovic için tek şartları Diego'yu Juventus'tan alabilmekti.O transfer gerçekleşince Misimovic'in yolu Galatasaray'a uzandı...
-Son olarak geçmiş sezonları bu kadar maç yüzdesi ile geçiren iki oyuncu Galatasaray'da uzun sakatlık süreci geçirirse ne diyeceğimi bilemem.Bunu ne idman yöntemi ile ne Galatasaray'ın doktorlarıyla ne de Florya'nın zemini ile falan açıklayamayız...

Hiç yorum yok: