17 Eylül 2010 Cuma

Topal'dan Cana'ya Galatasaray...

Bir Türk futbolcusunun İspanya'nın önemli bir takımında oynaması ve CL maçına çıkması bize keyif veriyor açıkcası.Bu fotoğrafı gördüğümde mutlu oldum.Son aylarda popüler olmuş bir tartışma var.Mehmet satılıp aynı paraya Cana niye alınır şeklinde sorular var spor kamuoyunda.Öncelikle şurdan başlayalım,Cana'nın son maçlarda maça kenarda başlaması performansından çok yabancı sınırlaması ile alakalı.Arda sakat olduğu için solda maça Kewell başlıyor...Neill-İnsua-Misimovic-Kewell-Baros-Elano mevkileri gereği oynaması gerektiği için 6 yabancı sınırlamasına takılan Cana şu aşamada maça kenarda başlıyor buna farklı anlamlar yüklemek yersiz ve anlamsız.
Dönelim,Mehmet Topal'ın satılması konusuna...Mehmet Euro 2008 şampiyonasındaki iyi performansından beri İngiltere ve İspanya takımlarının gündemiydi.Özellikle Valencia iki sezondur ilgileniyordu.Adnan Polat yaptığı açıklama ile Mehmet'in aklının Avrupa'da olduğu,gitmeyi çok istediği o yüzden transferine izin verdiklerini açıkladı.Yani ortada zorla satılmış gibi yansıtılan hava doğru değil.Yerine gelen Lorik Cana ise Marsilya ve Sunderland'ın kaptanlığını yapacak kadar başarılı bir kariyer ile geldi bu topraklara.İki sezondur şampiyonluğa mal olan orta sahanın çok yumuşak olması,mevcut oyuncuların gerekliği sertliği gösterememesi sorununa ilaç olacak bir oyuncu Lorik Cana ve bu dönemden sonra takıma o anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum.

5 yorum:

Burak Kereci dedi ki...

Bence de Cana'nın katkı sağlayacağı zamanlar gelecek.Ayrıca Cana'nın yanına Musa Çağıran'ın da monte edilmesinden yanayım.Bu denli tecrübeli bir oyuncudan öğreneceği çok şey olacaktır.Bu ayrıca Galatasaray'ın geleceği için büyük bir adım olur.

Nihat ONUR dedi ki...

Olusacak her ikili Sarp+Ayhan ikilisinden iyidir ...!!

Ahmet Değirmenci dedi ki...

artık lorik cana düzeyinde değil daha üst düzey yabancıların ülkemize getirilmesi gerek ayrıca mehmet topal valencia'da ne kadar başarılı olur soru işareti umarım kendini geliştirir ispanyada

Bekowski dedi ki...

mehmetin aklının avrupada olduğu ve biraz da bu yüzden gönderildiğini adnan polatın ağzından tvden duymuştum. peki ardanın gitmek istedği yönünde çıkan haberler özellikle faruk sürenle basketbol milli maçında geçtiği söylenen diyalogtan sonra polatın ısrarla satılık olmadığını söylemesi. başkanların bu tip konularda söylediklerini pek dikkate almamak gerektiğini, politik söylemler olduğunu düşünürüm hep.

yyyyyyyy dedi ki...

Elano formsuz, oynatılmayabilir. Formssuz olan kimse onu oynatmıcaksın. Mustafa-Ayhan yanyana olmaz hiç bir zaman olmaz. O yüzden Cana şart.