8 Eylül 2010 Çarşamba

Türkiye:3-Belçika:2

*Mutlaka kazanmamız gereken maçı 1 puan ile bitirsek yazık olacaktı.Rakibin 10 kişi kalması maçı kazanmamıza yardımcı oldu.
*Maça başlayan 11 savunma ağırlıklı diye eleştirildi ancak Hiddink yaptığı açıklamada,Belçika sürpriz bir gol bulunca yaptığı baskı ile 2. hatta 3. golü bularak maçı kopartabilecek oyuncu yapısına sahip o yüzden orta sahada bu yapı ile başlamayı tercih ettim dedi.
*Tuncay,Semih gibi forvet özelliklerine sahip olmayan biri.Koşan mücadele eden ama yeteneği kısıtlı bir futbolcu.Bir çeşit Mustafa Sarp'ın Stoke City görmüş hali diyebiliriz...
*Nuri ve Necip oynamazken Aurelio'nun oynaması eleştiriliyor kısmen haklılar,Necip çok genç ama Nuri Bundesliga'da Dortmund ile bu kadar başarılı iken üç sezondur düşüşe geçen Aurelio'da ısrar bence gereksiz.
*2 maçta 6 puan kimseyi devre dışı bırakmadı ama Belçika'ya karşı önemli avantaj elde ettik.Deplasmandaki maçtan da puan çıkartırsak rakibimiz artık onlar değil Almanya olur.
*Selçuk İnan yerine giren Semih forvete,Tuncay forvet arkasına geçince daha iyi futbol oynamaya başladık bu da golleri getirdi.
*Artık şuna inanmaya başladım...Semih jübile maçına bile yedek kulübesinde başlar bence.
*Hiddink'in genç oyuncular (Necip,Volkan Şen,Nuri vb.) yerine tecrübeli ama 2-3 sene sonra bu takımda olmayabilecek (M.Aurelio,Tuncay,Servet vb.) oyuncuları tercih etmesi iki senelik bir projenin ürünü olabilir.Eğer federasyon kendisine sözleşme teklif ederken,bize ilk aşamada geleceğin takımını yaratma,bizi 2012 ye götür dediyse niye o değil bu oynuyor demek çok mantıklı değil.2012 ye gidecek en kestirme yolu dünyada en iyi bilecek teknik adamlardan biri Hiddink'tir.


Hiç yorum yok: