29 Mart 2010 Pazartesi

Dünden Geriye Kalanlar...

*Her hafta maçlardan çıkan sonuca göre ligin zirvesi tekrar şekilleniyor...Fikstür avantajı 3-4 maç kala konuşulur.11-12 maç varken Şeytan Rıdvan Fenerbahçe için lig bitmiştir,yarış Bursaspor ve Galatasaray arasında geçer diyordu.Dört takımın kalan maçlarına baktığımızda puan ve averajı iyi olan Bursaspor biraz ön planda sadece...Onlarda kendi sahasında öne geçerlerse iyi,skor olarak geri düştüklerinde baskı altında eziliyorlar şu anda.Zirvedeki takımlar düşme korkusu yaşayan takımlarla ve kendi aralarında oynamaya devam edecekler.
*Maça şok bir golle başlayabilirdi Galatasaray.Savunmanın önünde Topal-Sarp-Elano,kanatlarda Keita-Gio Santos ve ileri uçta Jo ile başladı maça Rijkaard.
*Sami Yen'de Alex'in golünü değil iyi oyununu bile hatırlamak zorken,takımı ileriye taşıyacak Tuncay,Anelka stilinde oyuncu bulunmazken ya savunma ya da kalecinin hediyesi ile gol yenirdi ancak.Öyle de oldu.Rakip neredeyse pozisyon değil,hücum girişimi bile yapamadı.
*Selçuk maç primi ile Franco'ya hediye almazsa ayıp eder.Galatasaray maçlarındaki oyunu ve golleri ile klasik oldu.
*Orta üçlü Elano-Ayhan-(Barış-Topal-Sarp'tan biri...) şeklinde olmalı bence...Top kullanma becerisi olan Ayhan aslında.Neill,önündeki Sarp ve Topal topla hiç olumlu pas yapamadığı için kanatlara oyunu açmak zorunda kalıyor.
*Keita maçların tek kamera ile yayınlandığını düşünüyor galiba...Bu kadar yapmacık ve yalancı çoban olunca gerçekten dirsek ya da tekme yediğinde hakemlere inandıramıyor artık.
*Selçuk bile gol attığına arkadaşları ona doğru koşunca inandı.Bu beklenmedik gol sonrası rakip iyice geriye yaslanınca Baros,gerekli koşu yapacağı alanı bulamadı açıkcası.
*Hakemler maçın sonucuna etki etti maalesef...Guiza'ya yanlış kalkan ofsayt bayrağı,Keita ofsaytta iken devam edilen pozisyon,Topal'a çıkan saçma bir sarı kart,en önemlisi maçın son dakikasında Giovani Santos'u Lugano çektiğinde çalınamayan penaltı.(Fenerbahçe'nin sportif direktörü ! Aziz Yıldırım bu hafta lehimize yapılan hatalar diye bir DVD hazırlarsa bu pozisyonu atlamaz umarım.)

*Özhan Canaydın için açılan pankart gecenin en güzel görüntüsüydü.

*Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu ile tempolu hücum futbolu oynaması mümkün değil,geride ve ortada kontrollü oyun sonrası Alex'in becerisi ya da rakibin hatası ile gol bulabilirdi,Franco gelen topu iyi bir evsahibi olarak içeri buyur etti diyelim.
*Orta saha bu kadar etkisiz ve pas trafiğinden uzak olunca hücum ihtimali kanatlardan deliciliğe kalıyor.Gio-Keita-Arda'nın getireceği toplar gol potansiyeli oluyor.
*Arda'nın ısınma hareketleri yaparken yere eğilemediğini gördük.İlk 11 de maça başlayamayacak durumda olan bir oyuncunun (Golcü bir forvet olması dışında)18 e alınması bana mantıklı gelmiyor.Ayhan ya da kadroda bile olmayan Emre Çolak daha faydalı olabilirdi.Arda oyuna girince sola geçmesi ve Gio Santos'un ortaya gelmesi onu da etkisizleştirdi.
*Ayhan'ı göbeğe alıp,Santos'u solda bırakmak daha iyi bir alternatifti.Nitekim sakatlığı yüzüne bile yansıyan Arda maça artı bir değer katamadı.
* Zeki biri olmadığını Milli takım ve Fenerbahçe'de defalarca kanıtladı...İyi bir kaleci olma ihtimali var ve zaman zaman o potansiyeli gösteriyor ama adam olma ihtimali sıfır...Arkasına Keita'nın sokamadığı topu kendi sokmaya çalıştı onu da beceremedi ! Milyonlarca kişiden küfür yemekten zevk almak nasıl bir duygudur sormak lazım kendisine.

4 yorum:

Kurt dedi ki...

Fırat hala ayhana futbolcu muamelesi yapmana anlam veremiyorum. caner ve ayhan bu sene izlemekten en çok nefret duyduğum adamlar. herkesi koyarım ortaya yine de onu kullanmam. başka maçlar mı seyrettik bu sene?

FIRAT dedi ki...

@ Kurt

Rijkaard'ın yaşadığı çaresizliği yaşıyorum galiba yazarken...Barış-Topal-Sarp o kadar etkisiz ve kötü oynuyor ki ayağına biraz hakim Ayhan bile tercih sebebim olabiliyor.Geçen sene sözleşme yenileyen Ayhan bu sezon futbolu unuttu,Rijkaard'ın banko ismi olmayınca kendini hazır tutma ihtiyacı hissetmiyor,maalesef Türk oyuncuları genelde sözleşme imzalarken profesyonel oluyor.

Kurt dedi ki...

iyi de o kadar ısrar etti Rijkaard Ayhan mevzusunda bu sene. Kaç maça ilk 11 çıkardı. Yahu hepsini izledim bir tane olumlu hareketi olmaz mı adamın? Tamam hadi olumlu yok bari takımın ilerlemesine engel olma. Açalım seyredelim adamın oynadığı maçları. Koskoca Galatasaray takımı Ayhan ın eline bakmamalı. Fantezi olarak nitelendiriliyor ama ben olsam Ayhan ı oynatacağıma ilerleyeceğine inandığım bir genç oyuncu kullanırım. Dediğine gelirsek Türkiyede dediğin durum gerçekten mevcut.Sözleşme imzalayan yatıyor sonraki sene. Al sana Nobre 30 dan fazla maçta 2 golü var ama 2.5 milyon € cepte... Bu sebepten gençler önemli bir opsiyon bana göre.

onur dedi ki...

Şu ana kadar GS bloglarında yazılanlardan anladığım kadarı ile elimizde Emre Aşık, Emre Güngör, Servet, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Ayhan, Barış, Mustafa Sarp, Elano(?), Arda(?), Dos Santos, Kewell'dan oluşan bir "ya sakat, ya tecrübesiz , ya yaşlı, ya yeteneksiz ya psikolojik bunalımda" oyuncu topluluğu var ki gelecek sene hepsini temizleyip yerlerine "baba" elemanlar (şöyle fizikli, basan, ayağına hakim, lider karakterli, tecrübeli, premier league'de en az 7-8 sene oynamış vs.) alırsak 1978 Hollandası gibi TOTAL FUTBOL oynayabileceğiz...

Bu arada Rijkaard ve ekibi takımı motive etmeyecek (profesyonel futbolcu kendini motive eder kardeşim), disiplin sağlamayacak (e o kadar para kazanan adam baksın kendine), sağlık ekibi uyuyacak bütün yıl ve biz alkışlayacağız öyle mi?