18 Kasım 2009 Çarşamba

Basketbol Yazmak !

KAMUOYU AÇIKLAMASI
Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhu’yla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş, bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiye’den özür diliyoruz.Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılık’tan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir. Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Daha iki gün önce Nural'a sallamıştım ben bloğa basketbolu ancak Dünya ya da Avrupa şampiyonu olursak yazarım diye...Sadece o zamanlar yazmışken bu rezaleti yazmamak kendimle çelişmek olurdu.Çünkü iyi olanı yazıyorsam bu skandalı yazmakta bana düşer.Gerçekten kimsenin pardon yapanların dışında kimsenin anlamadığı bir saçmalık.Ülkeye basketbolu getiren kulübe bu olayı yaşatanları anında kovmak ile kendine yakışanı yapmıştır kulüp yönetimi.Verilecek ceza küme düşme dahil olsa hiç problem değil.Nasıl ki Juventus kendini bilmez birkaç yönetici sayesinde 2.lige düşüp tekrar hak ettiği yere döndü ise Galatasaray'da döner.Federasyon disiplin kurulları ne değerlendirme yapıp ne ceza verir bilemem şu anda ama ciğeri beş para etmeyecek adamların ağzına laf veren sorumluları(Teknik menajer,takımın basketbol sorumlusu yöneticisi ve takımın koçu vs.) Galatasaray taraftarı asla af etmeyecek.Konu her yönden açık ve nettir,utanç duyacak olanlar Galatarasay camiasına mensup olanlar ya da taraftar değil,bu olaya karışan şark kurnazlığı yapan kişilerdir.Hak ettikleri bedelide aynı gün içinde ödemişlerdir.

6 yorum:

birkan dedi ki...

Feneri en olmadık zamanlarda eleştirirken kimse ciğerinin değerinden bahsetmiyordu şimdiyse ortada devasa rezalet var eleştirenlerin ciğer değerleri hesap ediliyor.
Uefa kupası almış her kulüp asaletli muhteşem yarı tanrılar olsaydı epey kalabalık olurlardı ve ciğer paritesi epey düşerdi.

onur dedi ki...

Hitler başımızda olsaydı da sorumluları kazanlara gönderseydi...Bu gerizekalıları işe alanlar dahil hepsini nasıl cezalandıracaksın bilmiyorum ama Nazilerden az olmamalı!

birkan dedi ki...

''Hak ettikleri bedelide aynı gün içinde ödemişlerdir''
Ciğer miğer derken bu gözden kaçmış.Bu olayın 1 aylık geçmişi var.Farkedip itiraz eden O.Renault.
Peki muhteşemler 1 ay önce bu işin sorumlularını neden cezalandırmadılar? Niye ayyuka çıkmasını ve kulübün zor durumda kalmasını beklediler?
Doğru düzgün Gs taraftarlarının (örneğin Borges gibilerin) bunları yaşamasına neden sebep oldular? Bunları sormak hakkım değil aslında sigara alkol derken ciğeri berbat ettik.

fabrizio dedi ki...

mantıklı bir açıklama yapılamaz bu durum için. Muhtemelen teknik ekip ve menajer de yapamamıştır. bu nedenledir ki bu sabaha işsiz birer adam olarak uyandılar.

Gerçekten de anlayamadığım şu ki Cemal Nalga gibi bir vasat oyuncu hangi sebepten ötürü farklı formayla oynatılır. Akla gelen ilk sebep takımın tek center'ı olması ve hazırlık döneminde de sisteme oturtulması.

Peki değer mi? Asla. Fırat'ın da dediği gibi malzeme olursunuz işte. bir de bu durumun yönetimin bilgisi dahilinde yapıldığını düşünmüyorum. Hanelerine bu denli büyük bir eksiyi kasıtlı olarak yazdırmış olmalarına ihtimal dahi vermiyorum...

onur dedi ki...

Aptal ve sahtekar profesyonelleri kovmak yetmez, onları işe alan ve kontrol edemeyerek dolaylı yoldan da olsa bu skandalın altına imza atan ilgisiz ve cahil yöneticilerin de (Ahmet Dedehayır, Yiğit Şardan) bir an önce istifa etmeleri gerekir; tabii içlerinde bir nebze olsun gurur ve sorumluluk bilinci kaldı ise...Olanlar GS camiasının tarihi boyunca yaşadığı en büyük rezilliktir; Cemal ve takım elbette hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Umarım basketbol şubesi için bunlar bir milad olur ve camiaya yakışan şekilde sil baştan yapılandırılır da alınlarımıza sürülmüş bu leke bir nebze de olsa silinir...

Unknown dedi ki...

şan ve ŞEREF dolu 104 yıl.