21 Eylül 2015 Pazartesi

Trabzonspor : 0 / Galatasaray : 1


Bir derbi klasiği olarak favori değil sürpriz kazandı diyebiliriz...Her ne kadar GS-FB derbilerinde son yıllarda kendi sahasında seyirci avantajı ile genelde ev sahibi takımlar galip gelse de yazılmamış kuraldır. Kesin avantajlı dediğin takım mağlup olur çoğu zaman.
Hem kadro kimyaları hem form düzeyleri hem de maçın Trabzon'da olması sebebi ile kapıt üstünde favori Trabzonspor'du.
Galatasaray henüz Melo'suz oynamaya alışmamışken üstüne Selçuk'un kart cezası nedeni ile 4 yıllık orta saha ikilisi bir anda sahada olmayacak gerçeği ortaya çıktı.Selçuk çok formda iken üstelik... Jose-Bilal ikilisinin Mbia'lı TS orta sahasına göre fazla yumuşak kalacağı düşünülüyordu.
Annesini üç gün önce toprağa vermiş Bilal'i futbol olarak eleştirmek zaten yakışık almaz ama beklenenin üzerinde katkı verdi diyebilirim. Bilal konusunda bir gerçeği ortaya koyalım zaten.Tarz olarak Melo değil Selçuk tipi bir futbolcu. Oyunu ileri taşıyan,adrese teslim paslar atan,sürpriz şutlarla gol bulup tabela değiştiren adam olarak kariyer yaptı bu ligde.İspanyol Jose'den Melo sertliği beklemek anlamsız.Ayağa pas yapması dışında rakipten top çalan yanı fayda sağlıyor şu anda. TS maçında 7 top çalmış ve bu açıdan takımın en iyisi.Melo son maçında 1 top çalmış o da stopere geçtiği dönem...Melo 2012-2013 performansının çok uzağında idi son senesinde ve kafaca bitirmişti Türkiye ligini...Artık arkasından ah vah demek anlamsız.Devre arasına kadar idare etmek gerekiyor. Hamit sakatlıktan dönerse o da katkı sağlar.Geçen sezon hem de şampiyonluk yarışı kızışmışken Melo sakatlığı sırasında Hamit büyk katkı verdi bana göre.
Eğer mevcut kadro içinde Melo sertliği yaratamıyorsak yapılacak olan üçlü orta sahaya dönmek...Selçuk-Jose-Bilal...
Burak'ın beklenmedik sakatlığı sonrası bence forvete Podolski geçmeli.Top tutma ve şut yeteneği Burak'tan iyi...Burak form düzeyi ve mental olarak zaten şu anda takıma katkı vermiyordu.Tanıdığımız Hamza Hoca Sinan'ı direkt 11'e koyar mı? Bence zor ama Umut tercihi hem Umut'a hem de kendine zarar veriyor taraftar gözünde.
Evinde Osmanlıspor ve Mersin İ.Y. maçlarında kaybedilen 5 puan sonrası Trabzonspor deplasmanından iyi futbol olmadan alınan 3 puan bana göre çok değerli...
Denayer şu anda sağ bekte değerlendiriyor Galatasaray...Asıl mevki stoper ama Sabri'nin verimsizliği bu kararı ortaya çıkardı.
Chedjou sakatlıktan dönüyor.Bir süre defans hattı Denayer-Chedjou-Hakan-Carole olmalı bence...Sabri ve Semih mevcut durumları ile direkt 11 zor görünüyor.

Hiç yorum yok: