1 Ekim 2010 Cuma

Başlığa Gel...

Habere böyle başlık atmak NTV ye yakışmıyor bence...Fotomaç,Fotospor ağzıdır bu.Fatmagül'ün suçu geyikleri bitmeden bu kelime oyunları bitmeyecek belli...İnsanlar bulundukları mevkilerde başarılı ya da başarısız olabilirler ancak bizim ülkemizde ciddi bir üslup sorunu var.Yaşı ve mesleği gereği Rıza Çalımbay diye hitap edilmesi gereken kişiye TV ekranında bunu yazmakla tribünde Rıza efendi,iki ekmek bir süt diye pankart açmak bence aynı derecede sığlıktır.Ayrıca üslup kişiden kişiye değişiyorsa o da ayrı bir tartışma konusu tabii ki.Milli takımdan ayrılan Fatih Terim ile ilgili haber yaparken Fatih'in suçu ne? diyebilir misiniz?Ya da daha açık sorayım,cesaret edebilir misiniz? Zaten olması gereken dememeniz...Peki o zaman gerçekten Rıza'nın suçu ne? Astığım astık,kestiğim kestik olmaması mı?

6 yorum:

BlackZack dedi ki...

Medyamız bu tip uygulamaları Rıza Çalımbay için yapıp, Fatih Terim için yapamıyorsa, Terim'in sizin tabirinizle "astığı astık, kestiği kestik" olmasını da fazla eleştiremiyorum maalesef...

Adsız dedi ki...

sanırım gözden kaçırdığın bir nokta var bu ifadeyi rıza çalımbay kendisi için kullandı.e sen kendin için dersen bunu ntvspor da yazar.

FIRAT dedi ki...

@ null-pointerexception
Rıza Çalımbay'ın takım üzerindeki yönetimsel zaafı,Benim suçum ne demesi ya da Ümit Karan ile yaşadığı polemikler bu yazının konusu değil...O konuda herkes aynı fikerde sanırım.Konu ciddi bir spor kanalın haberi magazinleştirerek başlığa taşıması.

Unknown dedi ki...

gördüğüm kadarıyla ntv, magazinleştirerek başlığa herhangi birşey taşımamış, aksine rıza çalımbay tarafından yapılan bir açıklamayı aynen nakletmiştir. bunun neresi kötü gazetecilik ya da fotomaç tarzı gazeteciliğe girer doğrusu bilemiyorum. popüler bir dizi adına benziyor diye kullanmasınlar mı yani söylenenleri?

blogger dedi ki...

rıza hoca aynen şöyle dedi.Ozaman rızanın suçu ne? Bu sebeple NTVSpor'un bunu kullanması bana garip gelmedi. Fakat zaten artık NTVSpor'un ciddi bir spor kanalı olmadığını da herkes biliyor sanırım. Çoktan kaybettiler zaten o ciddi kanal imajını.

http://null-pointerexception.blogspot.com/

UzunPaslar dedi ki...

Bu ifadeyi Rıza Çalımbay'ın kendisinin kullanması dışında şu nokta önemli. Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas hepsine ilk ismiyle hitap ediyoruz hatta isimlerine kısaltma buluyoruz ama yabancıların kullanmadıkları adlarına kadar yazmaktan geri kalmıyoruz. Bence, yerli teknik adamlarımıza karşı saygı eksikliğimiz var, buna ben de dahil!