10 Ekim 2010 Pazar

Adam Haklı Beyler !

''Arda uluslararası yıldız olabilecek potansiyelde biri değil.Sürekliliği yok,büyük yıldızlar kendini uluslararası alanda ispat eden futbolculardır.Arda da bu cevheri göremedim.''
Futbol bilgisine,günümüz deyimi ile tribünler oynamayan yapısına,kafasından geçeni direkt söyleyen tarzına fazlasıyla güvenirim K.H.Feldkamp'ın...Öncelikle şunun altını çizelim.Kalli,Arda iyi futbolcu değil ya da Avrupa'nın üst düzey liglerinde oynayamaz demiyor.Uluslararası alanda yıldız statüsüne çıkacak potansiyeli yok diyor.Gerekçesi de yeteneği değil,sürekliliğinin olmaması,fizik gücünün ve altyapısının eksik olması.Almanya karşısında Arda olmayınca hücumda ne kadar çaresiz olduğumuz gerçeği hepimizin yüzüne tokat gibi çarptı.
Uluslararası alanda en öne çıkan oyuncumuzun durumu ortada.Açıkcası benim de Arda ile ilgili düşüncelerim Kalli ile aynı.
Geçen sezon Arda'nın çok iyi oynadığı bir maç sonrası Rıdvan Dilmen şöyle bir yorum yapmıştı.
''Bu Arda'yı Barcelona'nın sol kanadına koy,rahat oynar''
Evet yeteneği ile gününde olan bir Arda,Barcelona dahil dünyanın her takımında oynayabilir.Ancak burada önemli olan ve Kalli'nin dediği gibi bunun bir süreklilik arz etmesi.Arda'nın Barcelona'da 2-3 maç iyi oynaması değil konu olan bunu bir sezona yayacak,gücü ve devamlılığı olmaması.O düzeyde futbolu Barcelona'da Xavi,Messi Liverpool'da Gerrard ya da Real Madrid takımında C.Ronaldo sezonda 40-50 maç oynuyorlar.Asıl mesele bu...Alt yapısını burada almış Tuncay İngiltere'de ne kadar oynuyorsa Arda bugün gitse aşağı yukarı O da o kadar oynar.Bu sebebten dolayı,adam haklı beyler !

2 yorum:

impo dedi ki...

Kalli'ye ve sana tamamen katılamayacağım. Uluslararası futbolcu olmak için süreklilik tabiiki önemli bir faktör ama Arda bunun dışındaki faktörlerden çoğunu belli oranlarda sağlıyor. Ayrıca bu faktörlerin bence hepsinin yüzdeleri var. Bence de Arda; bir Messi, bir Xavi, bir İniesta, bir Ronaldo, bir Zidane, bir Rooney, bir Drogba, bir İbrahimoviç bir Tevez olamaz. Bu oyuncuların gerçekten süreklilik yüzdeleri çok ileri düzeyde.

Ama bunların dışında da uluslararası yıldızlar var. Mesela bir Torres, bir Van Persie, bir Walcott, bir Nani, bir Kaka, bir Aguero'nun süreklilik düzeyine rahatlıkla ulaşır. Ki geçen sezon takım tepetaklak aşağı düşmeseydi Arda'nın da performansı bu denli azalamazdı. Türkiye'de ilk yıldızımız olduğu için medya Arda'nınüstüne çok gidiyor. O da elinden geldiği kadarıyla bunun üstesinden çalışıyor. Halbuki bir İspanya'ya ya da İngiltere'de olsa ülkenin spor alanındaki birinci adamı olmayacağı için çok daha rahat şekilde futbolunu oynayacaktır. Bence uluslararası yıldız kategorisinde ikinci torbada kendine rahtalıkla yer bulur.

Gemici Düğümü dedi ki...

Sanırım sorun "yıldız" tanımının kapsamı ile ilgili. Yoksa, Arda'nın en üst klasta yer almadığında çok şüphe yok. Ben bir adım öne gideceğim, kızmayın bence baş altında da yeri yok, onun altındaki sınıfta. Sanırım, bizim de en iyi yerli futbolcumuz.