11 Ağustos 2010 Çarşamba

Sezon Öncesi Beşiktaş...

*Son Villareal maçı ve oynanan Avrupa kupası maçları Schuster için takımı ve özellikle yabancı oyuncuları görmek açısından iyi birer hazırlık maçları oldu.Rüştü'nün sakatlığı devam ediyor ancak kalesinde sorun kesinlikle yok Beşiktaş'ın...Hakan ve Cenk'in performansları şu an için çok iyi...Sivok'un uzun sürecek sakatlığı nedeniyle sözleşmesinin dondurulması gidecek yabancı oyuncu ismini direkt etkiledi.Zapotocny ve Ferrari ismi gündemden düştü bir anda.Zaten Ferrari bir teknik adamın sistemine nasıl uymaz anlamıyorum.Ben Ferrari'yi Neill ve Lugano ile ilk üçe yazarım bu ülkede.Gönderilmesi büyük hata olacaktı.Sivok'un sakatlığı buna engel oldu.
Bu ligin en iyi Türk savunma oyuncusu İbrahim Toraman bence...Stoper ,sağ bek ve ön libero oynayabiliyor gerektiği zaman...

*Guti'nin olduğu orta sahada Tabata ve Delgado'nun aynı anda takımda kalması zor bana kalırsa,ama hangisi gitsin denince kararsızım.Sakatlıktan kurtulmuş bir Delgado bence daha faydalı olur ancak 8 milyon Euro ya alınmış Tabata'dan da kolay vazgeçemiyorlar.Ernst ve Necip'in formu Fink'i biraz geri plana atıyor şu aşamada.

*Takım fotoğrafları forma tanıtımı gibi oldu biraz da.Quaresma hepsinde aynı yerde...Uğur yapıyordur belki de.Kağıt üzerinde bakınca hepsi kalsın diyor insan ama birileri gitmek zorunda.Denizli'nin transfer ettiği Hilbert,Guti ve Quaresma gelince çok sönük kaldı ama Bundesliga kariyerine bakınca sağ bek ve sağ kanat için iyi bir alternatif aslında. Bobo,Holosko ve Nihat uzun süreçte forvet için tam olarak yeterli görünmüyor.Nihat-Bobo ideal ikili değil.Bobo'nun Carew,Kovacevic gibi yanındakine top indiren güçlü bir yapısı yok stil olarak.Yabancı kontenjanını açıp kiralıkta olsa bir forvet arayışı var Beşiktaş'ın...(Guti ve Quaresma gelince kim olsa gelir mantığı ile yazıyor basın ancak piyasası varken ve yaşı bu kadar gençken ne Adebayor gelir bu lige ne de Robinho uçmamak lazım.)

*Büyük trasfer ve sahada farkını hissetirecek bu sezon bu kesin...Quaresma ile birlikte takıma yapacağı katkı Beşiktaş'ı sahada daha kreatif ve izlenir yapacak...Bu sadece tribünlere heyecan katacak bir isim değil,takım orta sahada top tutacak ve ileriye müthiş paslar atacaksa bunu yapacak kişi Guti'dir...
*Quaresma geldiğinde bunları yazmıştım...Aklını futbola verirse sağ kanattan fena yardırır.Cristiano Ronaldo seviyesine gelememe sebebi Alex Ferguson ile çalışmamış olmasıdır belki de.Kartvizitinde yazan takımlar müthiş.Porto-Barcelona-Chelsea-İnter...Vatandaşı Mourinho bile onu adam edemedi ise Beşiktaş onun son şansı olur ve burada kazanacağı parayı bir daha ancak Katar'da kazanır...
*Schuster etkisi ve ona gösterilen sevgi kendine getirmiş anlaşılan...Daha üst düzey maçlara çıkmadı ama ilk izlenim olumlu.Tribünlerle kurduğu dialog fotoğrafta açıkca görülüyor.Şeyh uçmaz müridleri uçurur derler ya,arkasına Çarşı'yı alan Quaresma ligi ne kadar domine edecek hep birlikte göreceğiz.

1 yorum:

Muratonovic dedi ki...

takim iyi gibi ama yerliler cok yetersiz. sahada 5 tane yerli olmaz zorunda, eger yerli rotasyonunu guclendirmezlerse isleri zor.. Nihat ve Q7 bu yil ses getirebilirler, Guti biraz Lincoln gibi olabilir, Inonu'de cosar Anadolu'da siner..

http://bohemfutbol.blogspot.com/2010/08/besiktas-lig-sonu-tahminim-2-3.html