14 Ağustos 2010 Cumartesi

Alternatif Formalar Alternatif Olarak Kalsın...

Chelsea'nin bu sene giyeceği 3. alternatif forması piyasaya çıktı...Bence güzel bir dizayn olmuş...Mavi ve siyah forma ile birlikte bu sezon giyilecek 3. forma yeşil renkte.Taraftarların bu tip formalara gösterdiği tepki bana anlamsız geliyor.Hiç bir kulüp asıl renklerinden vazgeçmiyor.Rakip takımda aynı renk forma giyiyorsa ve taraftara yeni forma satabilmek için böyle farklılıklar yaratılıyor.Galatasaray'ın 2288 ve Mercan formalarına yapılan tepki de anlamsız.Elbette bu kulübün renkleri sarı-kırmızı bundan vazgeçildiği de yok.
Tek bir noktada itirazım var.Takımlar iç saha maçlarına ve önemli maçlara kesinlikle asıl renklerle çıkmalı bence.Alternatif forma taraftarın gözüne sokulurcasına sürekli giyilirse espirisi kalmıyor.Galatasaray örneğin OFK Belgrad ile oynadığı sezonun ilk resmi maçlarına iç sahadaki maçta dahil Mercan forma ile çıktı bu yanlış...ASY de oynanan maça parçalı forma ile çıkılması bence çok daha doğru olurdu.


Galatasaray parçalı,Fenerbahçe çubuklu,Chelsea mavi,Liverpool kırmızı,Real Madrid beyaz,Barcelona bordo-mavi, demektir...Takımların kendi sahasında oynadığı maça bundan farklı renkte forma ile çıkması yeni formalara karşı taraftarın gözünde sempati değil antipati yaratıyor bana kalırsa.

2 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Zaten bi iç saha bide dış saha forması varken bir de alternatif çıkarılması sadece endüstriyelleşmenin belirtisinden başka bir anlam taşımıyor benim için.

Onur dedi ki...

pembe ve mor.