21 Ağustos 2010 Cumartesi

Karpaty Maçının ardından

Yabancı transfer niye yapılır?Ülke futbolu içinde takımında oynayacak kapasitede oyuncu sınırlı ya da yoksa başka ülkeden ihtiyacını karşılarsın.Kewell,Baros,Neıll klasında oyuncu Türk futbolcusu olarak olmadığı için getirildi zaten.Bu dönem itibariyle Beşiktaş göndereck oyuncu için fırsat kollarken,Galatasaray Avrupa'da yoluna devam etmek adına önemli bir maça sadece 2 yabancı futbolcu ile çıktı.Bu sonuç transferlerin ne kadar geciktiğinin bir kanıtı sadece.BJK üç gün önce 8 yabancı ile oynarken sen 2 yabancı ile sahaya çıkıp Baros'un oyuna girmesi ile maçı çeviriyorsun ancak.

Kadroya baktığında net olarak Arda dışında bir Türk oyuncuyu gönül rahatlığı direkt 11 e yazamıyorsun şu anda.

Aykut bu takımın oyuncusu olmadığını daha ne kadar kanıtlamak zorunda kalacak bilmiyorum o da bilmiyor zaten.
Kayserispor'da istikrarlı bir çizgisi olan Ali Turan için konuşmak bence erken.6 ay futboldan uzak kalmış biri beklentinin üst düzey olduğu takımda ilk zamanlar zorlanabilir.Aynı anlayışı Aykut için göstermek imkansız 7 senedir bu takımda ve sahaya çıktığı her maç güven vermedi.Yediği ikinci gol direkt kaleci hatasıdır.Altı pasa gelen topu çıkıp almazsan golü yemen kaçınılmaz oluyor.
Bir sıkıntı da şu...Sakatlıklar sonrası ideal kadrodan uzaklaşınca alternatif oyuncular 11 içinde daha fazla sırıttı.Sabri ve Pino'nun olmaması,alışma dönemindeki Ali ve Serdar'ı taraftarın önüne attı birazda.
Sözleşme yenilenmesi yılan hikayesine dönen Kewell bu dönem takımın en faydalı oyuncusu.Özellikle ikinci yarıda etkili futbolu maçı 2-2 ye getirdi.Elano ve Pino'nun takıma katılaması fizik olarak onu rahatlatır.Tüm sezon 90 dk. oynaması çok kolay gözükmüyor.

Her takımda olması gereken adamlardan bunlar.

Hiç yorum yok: