23 Mayıs 2010 Pazar

CL Kupası İnter ve Mourinho'nun...

*Madrid'te muhteşem görüntüler vardı maç öncesinde.

*45 senedir bu kupaya hasret bir takımı finale taşıyıp kupayı kaldırdı Jose Mourinho...Yaptığı nokta trasferler(Lucio),oluşturduğu savunma kurgusu,hazırladığı hücum setleri ile adeta bir basketbol koçu gibi yönetiyor takımını kenardan.

*Yarı finalin ikinci maçında 10 kişi kalmışken özelllikle son yarım saat sahasına değil onsekizine gömülen inter'i futbolu çirkinleştiriyor diye eleştirmek tüm sezon için haksızlık olur.Lucescu-Mourinho gibi teknik adamlar savunma sanatını bilen ustalardır benim gözümde.Geriye yaslanıp kaleyi savunmak değildir onların oynattıkları futbol.Diğer takımlar bunu denediğinde çoğu zaman çuvalladıkları için bunu yapmak ayrı bir yöneticilik başarısı istiyor.

*Bu görüntü Mourinho'nun oyun felsefesinden bir kesit adeta.Serbest vuruşu Robben kullanırken maçın iki golünü atan Diego Milito kendi ceza sahasında.Eto'o çoğu zaman sağ bek Maicon'un kademesine giriyor rakip hücum ederken.İnter takım olarak rakibe oynayacak alan bırakmıyor çoğu zaman.

*Kazanan Sneijder ama sanki Robben kazanmışta teselli ediyormuş gibi görüntü.Sneijder CL nin asist kralı oldu bu sezon.Takımını finale taşıyan Robben,Mourinho'nun takımına karşı çok etkili olamadı.Her iki Hollandalı da Real Madrid'ten gönderildi sezon başında.Kaka,Benzema,Ronaldo gibi yıldızlar finali izlerken onların uğruna gönderilenler sahada kupa için mücadele ediyordu dün akşam.

*İnter'in sahaya çıkan kadrosunda İtalyan oyuncu yoktu.Bu sebebten kazanılan kupaya İtalyan İşi demek zor...
*CL finalinin hafta sonu oynanması ilk.Futbol ekonomisi açısından daha karlı olduğu kesin.Ertesi günün tatil olması izleyen sayısından tüketilen içkiye kadar bir çok şeyi direkt etkiliyor.
*CL izlemenin en kötü yanı İlker Yasin...
*Onu seneye muhtemelen bu stadta izleyeceğiz.İnter'de ve İtalya'da ispatlayacağı bir şey kalmadı.Üç farklı takımla CL kazanan ilk teknik adam olmak istiyor.Onu bu hedefe götürecek potansiyeli olan takım şu anda Real Madrid.İngiltere ve İtalya'da yeterince ayar verdi,sıra İspanya'da.

*45 maçta 30 golü var bu sezon ama en değerli 2 tanesini bu final maçında attı.Dünya kupasında kenardaki Diego'nun (Arjantin'de tanrı olan) sahadaki Diego'dan beklentisi büyük olacak.

*Messi'nin asistleri ile Dünya kupası gol kralı adayımdır kendisi.

*Ribery cezalı olduğu için solda oynayan Hamit,Maicon karşısında etkisiz olunca tüm yük Robben'in üzerindeydi maç boyunca ama Mourinho,Chivu ve Pandev ile onu etkisiz hale getirmeyi başardı.

*Kırlaşmış saçlarına ve vücut diline bakınca sanki çırak değil de usta gibi Mourinho.Kazanılan toplam kupa sayısı 17-18 Van Gaal lehine idi maç öncesi.Durumu eşitledi ustası karşısında.

Hiç yorum yok: