27 Şubat 2010 Cumartesi

Maçtan Geriye Kalanlar...

*Geçen sene 2-0 dan verilmiş bir tur vardı Hamburg'a...Yine ASY avantajlı bir skor ile döndük ancak turu geçemedik.Artık ilk maçı dışarda oynamak pek avantaj sağlamıyor bu tip eşleşmelerde.
*İlk yarı kontrollü oyun ve başarılı alan savunması iyi uygulandı.25-45 dk arasında gelmeyen gol sıkıntı yarattı.Bu maçın 0-0 bitmeyeceğini düşünüyordum zaten.
*İkinci yarının başında sakatlanan Elano'nun çıkması ve yerine Ayhan'ın girmesi sonrası orta saha tamamen A.Madrid'in eline geçti.
*Elano'dan beş kişiyi çalımlayıp rövaşata ile gol atmasını bekleyen cahiller Dunga'nın ya da Rijkaard'ın ondan ne beklediğini anlamış değiller.Onun çıkmasından sonra ileriye top geçmedi savunmadan ,pas trafiği durdu işimiz Caner,Arda,Keita'nın bireysel çabasına kaldı.

* Taç atışından gol yemek Türk futbolunun hastalığı.Yerini kaybeden Uğur'u Simao affetmedi ve önüne düşen topu gol yaptı.Yapılacak en iyi şey vakit geçmeden karşılık vermekti ki Arda ve Keita bunu mükemmel yaptı.

Taraftarın hazırladığı kareografi çok etkileyiciydi...Burada çok Aslan var güzel söz.

*Reyes özellikle ikinci yarı kanattan mükemmel top taşıdı.Mehmet Topal ve Hakan çoğu zaman sadece forma numarasını gördüler.

*Maçı başkası yönetse bir üst turdaydık belki de...2-1 lik skor bırakılmazdı o dakikadan sonra...Ama turu sadece hakeme bağlamak yanlış olur.Reyes'in düşürülmesine penaltı çalabilirdi.

* Bir tarafta Reyes-Garcia-Simao pas yaparken,Ayhan,Mustafa ve Mehmet'in sahada iki pas yapamadığını görünce turu elimizden hakem çaldı demek insafsızlık olur.

* Aguero çıkıp oyuna Forlan girince daha tehlikeli ve gol vuruşu daha usta işi demiştim arkadaşıma,90 dk. O da Servet'te yanıltmadı beni...Hamle zamanlaması facia olan Servet'i bir metre uzakta yakalayınca anında cezayı kesti.GS için Baros neyse rakip için Forlan o...
*Ayhan kendine olan güvenini sıfırlamış.Ayağına gelen topta insiyatif almayıp geriye oynayan biriydi maçta.Topu hücuma taşıma anlamında Sarp ve Topal'a göre çok yetenekli olan bu adam bitik vaziyetteydi.
*Leo Franco'nun Reyes'in ayağından aldığı top inanılmazdı.
*İstisna bir iki örnek dışında futbolcularımızın Avrupa'da başarılı olmaması yetenek ya da fizik değil tamamen mantalite.Düşürülen Reyes kalkıp işine devam ederken,Caner o sinirle 2 dakika içinde kalesinden 100 metre uzakta gördüğü iki sarı kartla oyundan attırdı kendini.Reyes futbolu beyni ile oynarken Caner kalbiyle oynuyor.
*Caner'i hainlikle hele bu adam zaten eskiden FB liymiş sığlığı ile suçlamak ayıp ötesidir.Penaltı olan ama verilemeyen pozisyonu yoktan var eden onun yeteneğidir.CSKA ile CL tecrübesi yaşamış olsa da 22 yaşında biri.Yaptığı hainlik değildir ama penaltı çalınsaydı kahramandı o gece.UEFA kupası finalinde tecrübenin kralı Hagi sinirlerine hakim olamayarak attırmıştı kendini oyundan unutmayalım.
*Caner,yerime Dos Santos girip takımı 10 kişi bırakacağına ben atılayım takım 10 kişi kalsın diye düşündü belki de.
* Tribünde olmak en çok onları üzüyordur kuşkusuz.Takıma kısa zamanda dönecek olmaları lig ve gelecek sezon kalınacak CL için önemli.

*Asistan hakem uygulaması Platini'nin elinde patladı galiba.
*Ortada bir eşleşmeydi iki takımda diğerini eze eze yenerek tur atlayamazdı ve öyle de oldu.Ayrıntılar turu geçeni belirledi.

2 yorum:

Ali Ece dedi ki...

Caner'e yaptığı hatadan dolayı "Zaten Fenerbahçeliymiş" diyen xxxxx kim?

FIRAT dedi ki...

@ Ali Ece

Spor kamuoyunun tanıdığı somut bir isim değil...Taraftar forumlarında konuşan biri işte.Ancak bunu düşünmek için ne seviyede bir zeka gerekir merak içindeyim :)