17 Şubat 2010 Çarşamba

A.Madrid-Galatasaray Maçı Öncesi...


Sezona Galatasaray ne kadar iyi başladıysa A.Madrid’te o kadar kötü başlamıştı.Şu anda maç öncesi geldiğimiz noktada Galatasaray sakatlıkların verdiği dezavantaj ile oyun olarak geriye gitti rakibi ise Barcelona’yı iyi bir futbol ile yenerek tavan yaptı.Kayserispor’a karşı savunmada Antalyaspor’a karşı hücumda iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum.Arda’dan gelen son sakatlık haberi ile yok artık kapatın gidin bari demeye hazırlanırken,oynayacak durumda olduğu haberi biraz keyiflendirdi taraftarı.

Giovani Dos Santos’u normal şartlarda yedek oturtup,Hakan Balta önünde Caner ile maça başlaması gerekir bence.Savunmada Sabri’nin olmaması en büyük sıkıntı.Uğur Süper ! ligde göze batmıyor ama Madrid maçında göstereceği performans soru işareti.Rijkaard’a akıl vermek gibi olmasın ama sağ bekte Neill,ortada Servet-Emre Güngör ikilisi çok daha iyi bir savunma hattı aslında.Bu maçtaki kritik oyuncu bence Keita ya da Arda değil Elano.İkinci yarıda yükselen performansı ile bu maça damgasını vurabilir.Ayhan,Mehmet,Mustafa ve Barış’ın form düzeyi çok değişkenlik gösteriyor.Elano’nun arkasındaki ikili bana kalırsa bu sezon için Mustafa ve Barış’tır. İspanya'da değil ama İstanbul'da ki maçta Baros ve Kewell!ı çok arayacağız bence.

Pazar akşamı A.Madrid’i Barcelona karşısında izlemek takımı daha yakından tanımak anlamında iyi fırsat oldu diyebilirim.21 haftadır yenilmeyen Barca ilk yenilgisini rakibimizden aldı.Aguero,Reyes ve Simao çok iyi oynadı.Orta saha oyuncuları Xavi İniesta ikilisine top göstermedi desek yerinde olur. Teknik adamları,Quique Sánchez Flores Benfica'nın başında iken Skibbe'nin Galatasaray'ına yenilmişti.
İstanbul’daki maçın Galatasaray açısından daha zor olacağını düşünüyorum.Deplasmanda savunma orta saha bloğunun yaklaşması orta saha üstünlüğünü ikinci maçta rakibe geçirebilir.Barcelona maçına bakıp bu maç için analiz yapmak kolay değil.Ne rakip savunmayı o kadar ileri taşır ne de Galatasaray,Barcelona gibi pas yapabilir.A.Madrid’in şu an en büyük silahı hızlı kontrataklar ve savunmanın arkasına atılan toplar.Zayıf noktası ise Galatasaray gibi savunması.
Geçen sezon Benfica,Herta Berlin,Bordeaux,Hamburg deplasmanlarından fark yer denilen Galatasaray çok iyi futbol oynamıştı.Sakatlıklar ne kadar zor durumda bıraksa da ben turu Ali Sami Yen’e taşıyacak bir skor bekliyorum.Reyes-Simao destekli Aguero-Forlan hücum hattına karşılık,Elano-Caner(Giovani Dos Santos) destekli Arda-Keita hücum gücü.Keyifli maç olacak…

2 yorum:

Doruk dedi ki...

Baros'la Kewell'ın fotoğrafında neden Galatasaray logosu beyaz kaplanmış?
(Bir de Xabi değil yahu Xavi (: )

Clerk dedi ki...

http://sadeceyazmakistiyorum.blogspot.com/2010/02/atletico-madrid-1-1-galatasaray.html

sizin yazınızı da bekliyoruz ama, buyrun benim yazım olsun bu da :)