2 Şubat 2010 Salı

Haydi Tafi ! Haydi Oğlum...


Uzatmalarda Henry'nin kafa şutu ağlara girse tesadüfen ! kazanılan UEFA kupası belki başka bahara kalacaktı...Leo Franco'nun Denizlispor'dan yediği golü görünce aklıma bu kareler geldi.Unutulmaz maçın en önemli kader anıydı kuşkusuz.Uzatmalarda yenecek o golün geri dönüşü olur muydu bilmek zor.Gol yenir,bacak arasından bile yenir ancak kalecinin maçın her anında yüksek konsantrasyonu çok önemlidir.Ben Leo Franco'nun De Sanctis kadar maçın içinde olmadığını düşünüyorum genel anlamda...Sezon başından beri vay be bu topu nasıl çıkardı diyebileceğimiz bir pozisyonu yok.Yani kötü gol yemiyor ancak yenebilecek golleri de istisnasız yedi bugüne kadar.Geçen sezon De Sanctis Benfica maçında inanılmaz bir topu çıkarmıştı Franco'nun böyle akılda kalan bir pozisyonu yok yani.

4 yorum:

FIRAT dedi ki...

Rıdvan'ın Avrupa futbolu konusundaki cahilliği bu yazının konusu değil...Elma ile elmayı mukayese etmeyi öğren.Leo Franco kötü kaleci olsa La Liga da senelerce oynamaz.Geçin bu boş lafları.Yetenek olarak Volkan,Rüştü daha iyi diyene gülerim.Volkan'ın yediği goller you tube da bombalar serisi olur.Balık hafızalı olmayın.De Sanctis karşılaştırması,Rıdvan saçmalaması ile açıklanacak yorum değil.

os dedi ki...

De Sanctis'in gitmesi pek etkilememişti ama yerine yine yabancı kaleci gelince anlamsız gelmişti bana.

Daha sonradan De Sanctis'in açıklamarından anladık kendisinin Galatasaray'da kalma gibi bi planı yokmuş. Milli Takım'ın gözü önünde olmak için İtalya'ya dönmüş. Yani bu De Sanctis'in ayrılık olayı bizim yönetimin "yüksek maliyet" sebebiyle değilmiş.. De Sanctis istemiş.. Dediğine göre şimdi de bin pişman. Galatasaray'dan ayrılmayacaktım demiş.

Leo Franco İspanya'da uzun yıllar görev almış olabilir ama kardeşim bizim kaleci standartlarımız çok yüksek. Simovic'ten bu yana hep iyi kaleciler vardı. Tamam arada Hayrettin - Volkan gibi adamlarla uğraştık ama Stauce bile belli bir güven veriyordu kalede.

Aykut'tan en ufak bi beklentim yok, tek ümidim şu Ufuk.

FIRAT dedi ki...

Aykut çizgi kalecisi ceza sahasına hakim değil.Kornerden gelen topa çıkmayıp çizgi üzerinde bekliyor vasat bir adam bile kafayı vursa gol olma ihtimali yüksek.Ufuk potansiyeli daha yüksek biri ancak bu sezon bu iki kaleci ile geçmez diye düşündü yönetim.Leo Franco biraz daha oyunun içinde olsa performansına direkt etkileyecek.

Adsız dedi ki...

Rıdvan'ın Leo'yu bilmemesiyle , Leo'nun kaleciliğinin ne alakası var. Rıdvan tam bir Avrupa Futbolu cahilidir. Tek işi Fener'i övüp diğerlerini yermek olan bir adamın da buna ihtiyacı yok zaten.

Leo'ya gelirsek, De Sanctis gibi bi adamı beğenmediğimiz için geldi bence bu adam bize. Bir an önce Ufuk'u bekliyorum.