29 Ocak 2010 Cuma

Yolun Açık Olsun Nonda...

Dünün esprisi bir arkadaşımdan geldi...''İstanbul'da 3.köprü artık yapılmaz,Nonda gitti ! '' Şaka bir yana Monaco'da tavan yapan kariyeri yaşadığı ağır sakatlıklar sonrası B.Rovers ve Roma'da düşüşe geçmişti.İlk geldiği sezon attığı 11 golle şampiyonlukta önemli bir paya sahipti.Yapılan yeni transferler sonrası sözleşmesi bitirilmek istenen ilk oyuncuydu ancak Kewell'ın beklenmedik sakatlığı gündemi değiştirmişti bir süre.Geçen sene berbat bir performans göstermesine rağmen devre arası yaptığı sözleşme onu sezon sonu takımda bırakmıştı.Bu sezon attığı 16 gol iyi bir istatistik olsa da zaten 4 ay sonra yollar kesin olarak ayrılacaktı.Rijkaard'ın futbol felsefesi Nonda değil Baros tipi forvet üzerine kurulu.Rakip defansı yıpratacak ya da topu alıp gidecek gücü artık maalesef yok.A.Madrid maçlarında kalsa da verimli olacağı düşünülmediğinden yollar ayrıldı.

Türkiye'de attığı goller içinde en akılda kalan bu kuşkusuz.O kafayı sadece o değil tüm Galatasaraylılar vurup,Fenerbahçe'nin şampiyonluk ümidini ASY nin çimlerine gömmüştü.

Volkan ve Edu kaçan şampiyonluğun ardından bakıyorlar.

Hayat tercihlerimizden oluşuyor zaten.Düşünüldüğünde gitmesi gereken Nonda idi ve sonuçta öyle oldu.Hem duygusal hem de mantıksal olarak istenilen oldu.

Yaşadığı ağır sakatlıklar futbol düzeyini yukarıya değil aşağıya taşıdı.Marsilya'dan Chelsea'ye giden Drogba seviyesine çıkacak potansiyeli Monaco'da gol kralı olduğu dönemde vardı ama hayat ona farklı bir yol çizdi.Kaçırdığı her gol,ezdiği her topu unuttum bugün.Futbolu iyi bilen,düzgün yaşayan,örnek bir sporcu profili çizdi Galatasaray'da, yolu açık olsun.

Hiç yorum yok: