2 Ocak 2010 Cumartesi

Arda'nın Avrupa Hayali

Arda Turan şu anda Galatasaray'ın 10 numarası ve daha önemlisi kaptanı da olsa mutlaka Avrupa hayalini gerçekleştirmek istiyor.Ancak ne yönetim onu bırakmak istiyor ne de taraftar...Bayern Münih,Everton vb. takımlardan transfer teklifi gelse herkes gönülsüzken isteyen takım Liverpool olunca yelkenler suya iniyor.Ne kadar ciddi emin değilim ancak Benitez'in transfer listesinde olduğu haberleri spor kamuoyunu heyecanlandırıyor bu aralar. Genç yetenek olmaktan çıkalı iki sene oldu.O artık Milli takımın ve Galatasaray'ın yıldızı.Konuyu tek dezavantajı Türk olması noktasına çekmek istemiyorum ama Türk futbolcularının üst düzey liglerdeki genel performansı piyasasını olumsuz etkiliyor.Hep şu örneği veriyorum...Hırvat Luca Modric 20 milyon Euroya Tothenham'a giderken Arda'ya 8-10 milyon Euroluk teklifler geliyorsa bunu sadece Galatasaray bırakmak istemiyor ya da Arda ayrılmak istemiyor diye değerlendiremeyiz.Bir oyuncu o kıvama geldi ise önünde dağ olsan duramazsın ! ( Çağan Irmak'ın kulakları çınlasın) Yazıyı geçmişte bu konu ile ilgili Mehmet Demirkol'un bir saptaması ile bitireyim.

''Ribery'nin, Türkiye'den ayrılması değil, gelmesi tartışılmalıydı. Arsenal klasmanında bir oyuncunun, açık pazarda Türkiye Ligi'nde oynaması doğal değil. Onun sınıfı farklı. Büyük ligde oynamalı. Ya da takımı büyük lige çıkmalı. Ekonomi, prestij ve başarı olarak.Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni 3 sene üst üste kazansa bile bu kategorilerden birinde 2. kategoride kalması Ribery'nin ayrılması demektir. Bu işin doğası. Carvalho, Deco ve Mourinho neden hâlâ Porto'da değil? Neden Hakan, Okan, Emre, Ümit Davala, Terim, UEFA Şampiyonası sonrası elde tutulamadı? Terim, Milan'da başarıp Mourinho sınıfına çıksa onu Beylerbeyi'ne getirebilir miydiniz? Olmaz. Bugünkü dünya düzenine ters. TutamazsınızArda'ya da böyle bakmalı. Eğer o 10 milyon Euro edecek bir oyuncuysa, onu tutamazsınız. Bu Tuncay ve Gökhan Zan için de geçerli. Anelka, Carew... Tutamazsınız. Appiah'ı Barça isterse gider. Tutamazsınız! Aksi doğal değil! Bu yüzden abartmayalım.Arda 2 milyon dolarlık oyuncuysa onu tutma şansınız var. Ama 10'luk olduysa, artık Türkiye'de işi kalmaz. Tutamazsınız. Buna sizin takımınıza duyduğunuz sevgiyle bakarsanız olmaz. Bu iştir. Çoğumuz için yıpratıcı bir gerçek olsa da böyle. ''

3 yorum:

brk dedi ki...

Liverpool'a gitse kop bizim onu sevdiğimiz gibi onu sevse... daha ne isteriz ki ardadan biz

kAbaSakaL dedi ki...

1. fotoğrafta topu hangisi kapmıştır acaba? :)

Adsız dedi ki...

arda'nin gitmesini istemeyen galatasaray taraftarlari arasinda beni sayma...

ben uzun suredir gitmesini istiyorum... ardanin veya turk futbolunun degil, galatasarayin menfaati icin istiyorum...

yetenek seviyesi olarak cok buyuk (okan veya emrenin gencligi kadar yetenekli degil) bir futbolcu olacagindan her zaman suphelerim vardi.. polat'in simartmasiyla birlikte ortaya iyice cikan karakter zayifligi da bir diger dezavantaj bana gore.

Liverpool'a giderse ancak benayoun olur. Arada bir etkili, ama olmasa da olur cinsinden...

10m euro veya dolar arda ayarinda bir adam icin cok iyi bir rakam... ileride bedavaya kaybetmek de var...