16 Ocak 2010 Cumartesi

Değil Resmi Site,Blog Olmaz Sizden...


Fenerbahçe'nin sitesi gene malzeme çıkarmış bana...Buna sallamak denmez yapılan saçmalığı kamuoyu ile paylaşmak denir.Amatör küme takımlarının internet siteleri bile FB nin sitesinden iyidir.Gökhan Ünal'ın transfer haberi bu fotoğraf ile duyurulmuş.Hadi Kayserispor ya da Trabzonspor'da oynadığı dönem ki görseli kullanmak istemediniz diyelim(Onu bile düşünmezler ya)Milli takım forması ile bir görsel kullanılamaz mı?Oldu olacak annesini arayıp bebekken çekilen çıplak fotoğrafını isteseydiniz.Ama o bile emek ister.Bu fotoğraf Google'a Gökhan Ünal yazıp sitedeki habere ekleme şeklinde olmuş Yuh diyorum artık.Diğer fotoğraf Galatasaray'ın transfer haberlerinde kullandığı format...Fark var !

6 yorum:

M.T dedi ki...

Kompleks kompleks kompleks...

EBelener dedi ki...

gökhanın facebook fotosu sanki :)

birkan dedi ki...

Sana artık kızamıyorum, Allah eksikliğini göstermesin.
Daha fazla dayanamayacağım hahahaha!

Unknown dedi ki...

ayrıntıya takılıp ana resmi görmemek bu olsa gerek.

Amaç bir futbolcunun transfer edildigini yazılı, görsel medyada haber olarak sunulması.. bu begenmediginiz ama takip etmekten vazgecmediginiz SİTE "gökhan" haberini tam ve dogru olarak verebilmiş mi sizce? eksik bilgi varmı ? iletişimde kopukluk varmı? mesajı iletende iletilende hata var mı peki?

küreselleşme deyince aklına ilk gelen "cola" olan kişiler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olurlar. bu yorumu yapan arkadas ne gibi iletişim dersleri almıs reklam sektörünün kumanda zap kısmı haric nerelerinde bulunmus merak etmeden duramıyor insan. ali atıf bir' i arada sırada dinleyip evet abi reklamcı budur yeaa diyen kitle: sözüm aynı zamanda sana!

medya dünyası basit ve kolay olanın farkına coktan vardı. son zamanlarda bunun etkilerini cevremizde net bi şekilde görebiliyoruz. ama bazı arkadaslar sağolsunlar herseyleri kendileri biliyor zihniyetinde oldugu için, bize bu akımın gelmesi biraz zaman alacak...neymiş annesine sorsaymısta bebeklik resmini koysalarmıs siteye... gercekten fark var be hocam!

FIRAT dedi ki...

Geçmişte yapılan acemilikleri ve skandalları ya unuttunuz ya da hatırlamak bile istemiyorsunuz.Bu basit,net ve kolay anlaşılır olmak falan değil düpe düz işe saygının olmaması ve özensizlikle alakalı.Biz 100-200 kişinin okuduğu bloğa koyacağımız fotoğrafları özenle seçerken milyonlarca taraftarı olan kulübün resmi sitesini hazırlayanlar bu şekilde davranıyorsa bize dalgasını geçmek düşer.Hiç kelime oyunu yapmayın.Bu size normal geliyorsa hayatta başarılar hepinize.Böyle başa böyle traş o zaman.Aslında tebrik ediyorum gene de Gökhan Ünal'ın fotoğrafını koymuşlar hata yapmadan,haberin üstündeki fotoğraf Cihan Ünal'a da ait olabilirdi.O zaman da önemli değil canım nasılsa her ikisi de sakallı,bunlar ayrıntı ana resmi görmek gerek derdiniz herhalde.Yahu tamam ben açık açık dalga geçmek için yazdığımı söylüyorum sizde zorlamayın bu kadar bir resmi site önemli bir transferi bu fotoğraf ile vermemeli özensizlik bu diyebilin çok mu zor?Siz bunu savundukça o kafalar değişmiyor bize de hayretler içinde bile kalsak işin makarasını geçmek düşüyor.

ekmeksizgider dedi ki...

öyle söylemeyin ya, fotoşop kullanmışlar, orjinalinde ts arması var :)

yazıklar olsun, birde hala büyüklük diyorlar.kullandıkları yazı tipinin comic sans olduğunu unutuyorlar.