17 Temmuz 2008 Perşembe

Son Şampiyonun Değerlendirmesi

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kaldı.Bu sezon başlamadan geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray takımını futbolcu bazında tek tek değerlendirmek istiyorum.Futbol sonuçta takım oyunu ama şampiyonluklar da bazı futbolcuların isimlerinin altı daha kalın bir çizgi ile çizilir.Genel tabloya bakıldığında Servet,Ümit,Barış,Arda ve Nonda’nın isimleri diğer takım arkadaşlarından bir adım öne çıkıyor.

ORKUN: Genel istatistiği başarılı ama bazı maçlarda yediği basit goller ve agresif hareketleri ona olan güveni azalttı.
AYKUT: Forma giydiği maçlarda hatasız oynadı,Ankaraspor ve Fenerbahçe maçlarındaki kurtarışları şampiyonluğa katkı sağladı.Sakin ve kendinden emin tavrı güven veriyor.
UĞUR: Bir önceki sezonu Kayserispor’da kiralık geçirdi.Dönüşü muhteşem oldu.Sağ bekte ileri çıkıp yaptığı asistlerle dikkat çekti.Geleceğin takım kaptanı bana göre.
EMRE: Song Afrika Kupasına gidince devre arası transfer edildi,Servet ile sağladığı uyum nedeni ile Song’u unutturdu.Çeyrek bilet ile büyük ikramiye oldu Galatasaray için.
SERVET: Bu sezon sadece Galatasaray’ın değil,ligin en iyi oyuncusuydu bence.Denizli maçındaki golü şampiyonluk ateşini yaktı.Taraftardan 10 üzerinden 11 aldı.
SONG: Genelde hatasız oynadı,Afrika Kupası dönüşü sakatlığınında etkisi ile formasını Emre’ye kaptırdı.Yedek kulübesine olmayı problem etmeyecek kadar profesyoneldi.
VOLKAN:Sezona müthiş başladı daha sonra formasını Hakan’a kaptırdı.İyi bir görev adamı ve ihtiyaç duyulduğu her zaman hazır.
HAKAN BALTA: Stilini ve karakterini Ergün’e benzetiyorum.İyi bir solak.Sessizliği ve sakinliği ile örnek futbolcu oldu.Sezonun son maçındaki golü anlatılmaz,bulun izleyin.
BARIŞ: Galatasaray’ın en büyük kazancı.200 bin euro ya alındı.Piyasası şu anda 4-5 milyon euro.Almanya ümit milli takımının bankosu.Arı gibi çalışkan orta sahada.
MEHMET: Linderoth ve Ayhan’ın sakatlığında orta sahayı sırtladı.Takımın ve ligin tartışmasız en iyilerindendi.
AYHAN: Bu yıl futboluna çok şey kattı.Fıtık ameliyatı takımdan uzun süre ayrı kalmasına neden oldu, oynadığı maçlarda hep üst düzeydi.Sivas’taki golünü atan insan olamaz.
LINDEROTH: Hayatında MR görmemiş İsveç Milli takımı kaptanı sezonu sakat geçirdi.Ligin bana göre en iyi ön liberosu,şanssız sakatlığı nedeni ile sadece 7 maç oynadı.
SERKAN: Sürat, ve çabukluğu ile ihtiyaç duyulduğunda takıma dinamizm getirdi.Trabzonspor’a attığı son dakika golü ile dikkat çekti.
SABRİ: Ortası yok… Ya çok iyi ya da çok kötü oynuyor.Şutları ve çabukluğu ile takımda her zaman yer bulabilir.İyi bir orta yapamadan jübile yapacak bana göre.
LINCOLN: Sezonun büyük bölümü sakattı.Ben hayatımda bu kadar az oynayıp taraftarın bu kadar sevdiği oyuncu görmedim.Ama yine de önemli golleri ve asistleri vardı sezon içinde.
ARDA: Tüm bir sezon takımı taşıyan oyunculardan biriydi.Yeteneği ve hırsı ile takımı sırtladı.Gününde olunca ligin en iyi 2-3 oyuncusundan biri.
NONDA: Çok üst düzey bir oyuncu.Takım adına çok önemli 11 gol attı.Yedek kaldığı dönem bunu sorun etmedi.Bu takıma çok yakışan bir futbolcu.
HAKAN ŞÜKÜR: Özellikle Kalli ayrıldıktan sonra takıma ağabeylik yaptı.Eski formunun uzağında bile olsa önemli goller attı takımı adına.
ÜMİT: Sıra dışı bir golcü,1-0 kazandığımız birçok maçta takımı adına golü atan oyuncu oldu.Brezilya’da doğmuş olsa Avrupada ki piyasası en az 15 milyon euro olurdu.
HASAN :Gerets ile kazanılan bir önceki şampiyonlukta en önemli oyuncu idi.Bu sezon istikrar sağlayamadı.Onun kadar yetenekli bir oyuncunun sadece 10 maç oynaması ilginç.
MEHMET GÜVEN: Ne zaman çık oyna dense elinden gelenin en iyisini yaptı ama Galatasaray takımı için yetersiz olduğunu düşünüyorum.
CARRUSCA: Arjantin U17 takımı ile ülkesinin yıldız adayı idi.Belki yanlış zamanda belki de yanlış takıma geldi ve bu sezonu da genelde tribünden izledi.
BOUZİD: 10 maçta forma giydi ama hiçbir etki bırakmadı.Bu takımın oyuncusu değil.
OKAN: O da bekleneni veremedi.Zaten kimsenin ondan beklentisi yoktu.

Hiç yorum yok: