20 Temmuz 2008 Pazar

Bilet Fiyatları


Stad güzel ve konforlu eyvallah.Roberto Carlos'u izlemenin bir bedeli olacak buna da tamam.Ama burası İngiltere ya da Almanya değil,bilet fiyatlarını belirlerken ülkedeki işsiz,yoksul ve gelir olarak orta ve alt grubu da dikkate almak gerekiyor bence.Aziz Yıldırım ve çevresindeki ensesi ve cüzdanı kalınlar için 66 ytl komik bir para olabilir ama Türkiye'de çok büyük bir kesim için önemli bir para bu.Kaldı ki bu bedel kale arkası fiyatı ,diğer tribünler 200-300 ytl civarı.Chelsea ile oynarken anlarım,yanlız sıradan bir hazırlık maçı ve elemenin elemesi bir maçta MTK gibi uyduruk bir takıma karşı bu bilet fiyatları açıklanıyorsa tek bir anlamı vardır:''Kombine bilet almıyorsan maça gelme kardeşim.''
Hadi Galatasaray'a, Galatasaray lisesi ve Fransız kültürüne yakınlığı nedeni ile sallıyorsunuz monşer diye.Halkın takımı ! Fenerbahçe bu bilet fiyatları ile tribünleri zor doldurur.Geçen sene kombine bileti olanlar haricinde diğer taraftarlar önemli Avrupa maçlarına gidebimek için bazı lig maçlarına gitmemeyi seçtiler haklı olarak bu yüksek fiyatlar nedeni ile.Gerçekten de birçok lig maçında 50 bin kişilik stadın neredeyse yarısı boş kaldı bu sebeble.Tribün anarşisinin ya da çapulcuların önüne geçmenin yolu bilet fiyatları yüksek tutmak değildir.Bunu da politika olarak seçiyorlar bazen kulüp yöneticileri.

2 yorum:

TANGO dedi ki...

Hazırlık ve Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme maçları için gerçekten çok yüksek fiyatlar. Ama genel olarak değerlendirdiğim zaman Fenerbahçe'yi izlemek Açık Havada Sezen Aksu'yu dinlemekten daha ucuz olmamalı.

TANGO dedi ki...

Fenerbahçe Spor Kulübü Kombine Kart Satış Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 21 Temmuz 2008 Pazartesi itibariyle, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 2008-2009 futbol sezonu için 27.053 adet kombine kart satılmış. Sponsorlara ayrılan yerleri de düşünecek olursak kalan yerler için kulübün neden bu bilet fiyatlarını açıkladığını daha kolay anlayabiliriz. Ticarette buna "tok satıcı" deniyor.