2 Aralık 2009 Çarşamba

Guardiola'dan Rijkaard'a...

Dünyanın nefesini tutarak islediği “El Clasico”da zaferi Barcelona elde ederken; Real Madrid’e acı ve keder düştü. ancak Katalan ekibinin teknik direktörü Guardiola’nın sözleri de Frank Rijkaard için büyük jest oldu.

Barça’nın 1-0 kazandığı karşılaşmadan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Guardiola, takımının gösterdiği başarının sadece kendisine ait olmadığını, şu anda Galatasaray’ı çalıştıran Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard’ın da büyük payı olduğunu söyledi.
Katalan ekibinin teknik patronu, bir İtalyan gazetecinin, “Rijkaard’ın gidişinden sonra bu takım nasıl kısa sürede 3 kupayla sezonu kapadı ve yine 3 kupada oynuyor” sorusuna karşılık, muhabire çıkıştı ve şunu söyledi: “Yanılıyorsunuz. bu takım kazanmayı Rijkaard ile öğrendi. Rijkaard, Barça’ya cesur futbolu öğretmeseydi, şu anda bu başarıdan bahsedemeyecektik.”
Guardiola, Rijkaard’ın kendisine saat gibi işleyen bir takım bıraktığını ve bunun semeresini topladıklarını hatırlatarak, “Benim yaptığım şey, o takıma daha fazla enerji katkısı yaparak çalıştırmak oldu. Rijkaard takıma kazanma karakterini zaten aşılamıştı. oyuncularıma, ‘Beraber olursak daha başarılı oluruz’ dedim. onlar da beni dinledi ve başarı geldi” ifadesini kullandı.

Guardiola, işleyen bir takımın iskeletini değiştirmenin yanlış olacağını da savundu. Katalan ekibinin çalıştırıcısı, Frank Rijkaard’ın Barcelona tarihinde önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, “onun yaptıkları ve kazandırdıkları ortadadır”dedi...

2 yorum:

os dedi ki...

bizimkilerde yok guardiola'nın farkı disiplinmiş, rijkaard disiplinsizmiş, kovulmuş vs.vs.

Adsız dedi ki...

Guardiola'da ego torpusu diye sanal bi alet varsa terim, maurinho vs. kisilere biraz odunc versin...

Buyukluk sadece kupa kaldirarak olmuyor... Kupa kaldirana imparator boylesine ise "adam" derler.