19 Aralık 2009 Cumartesi

Galatasaray:1-Gençlerbirliği:0

Ligin zirvesindeki 5 takımın sürekli yer değiştiği bu haftalarda alınacak 3 puan büyük önem taşıyordu.45-60 dk. arasındaki savunma zaafiyeti haricinde olumlu bir futbol oynandı.Yetenekli ayaklar Elano-Arda-Keita-Kewell takımı zirveye taşıdı bu akşam.

Keita 8 asiste ulaştı bu akşam...Baros sakatlanmasa belki bu sayı 12-14 civarı olacaktı.Elano ve Kewell ile kurduğu koordinasyon etkileyici.

Devre arası kampından sonra takıma daha fazla ağırlığını koyacağından kuşkum yok artık.Kewell'ın attığı golde pay %70 ona aitti...Hakan Şükür Brezilya Milli takımında asist yapmak marifet değil pasları gol yapan biri var zaten demeye getirmişti.Marifet sadece o pasları gol yapmak değil o pasları atmak aynı zamanda tabii ki.Hagi,Hakan'a attığı pasları Tanju'ya atsa, Tanju 50 gol ,Hagi'de 35-40 asist yapardı bir sezonda.Konuyu dağıttım ama Tanju'da Hülya'lı geceler yaşayacağına Hakan Şükür gibi yaşasa, Hakan Tanju'nun gol sayısını rüyasında bile geçemezdi !

Özellikle ilk yarı sağ kanadı E5 e çevirdi.Sakat ve cezalı olmadığı sürece bu ligde kenarda oturması futbol adına ayıp olur bana kalırsa.Sağ bekte Uğur yerine Sabri oynayınca etkisi daha fazla oluyor.

İlk devrenin tartışmasız en iyi oyuncusu...Bitti,tükendi,60 dk. sahada zor kalır diyenlere fena günlerini gösterdi.Haftalardır 90 dk. sahada ve 9 gol attı.Sezon sonu 15 golü rahat bulur.Genç takımlarda oynayan oyunculara ders olarak izletilmeli...Pas nasıl atılır,şut nasıl çekilir,etkili bölgeye ne zaman ve nasıl dripling yapılır dersi veriyor çoğu zaman.

1 yorum:

os dedi ki...

Sene başında Kewell rotasyonda olur ya, arda-elano-keita-baros'tan birisi sakat-cezalı falan olursa onun yerine girer işte deniliyordu...

Arda'da reklam panolarına attığı tekmeyle ciddi anlamda Hasan Şaş olduğunu gösterdi. Suratı asıkken hiç oynayamıyor.. Devre arasında kendisine çeki düzen vermesi gereken oyuncuların başında...

2. Yarıda da bu şekilde oynamaya devam eden Arda'yı görürsem gidişine hiç üzülmeyeceğim...